Marja

Den långa resan.

Less på spam

Är den någon annan här på Vk-bloggen som får en massa spam? Mitt tålamod börjar tryta nu och jag har inte fått något svar från support. I dag hade jag 27 st spamkommentarer som jag var tvungen att trycka bort en och en. Samma avsändare med olika påhittemailadresser och texter som mest består av x x z y … viagra… och andra läkemedel. Tröttnar de aldrig eller är det en robot som sitter och genererar detta?

Hjälper det om jag stänger kommentarsfältet  helt några dagar och hur gör jag det i så fall?

Jag fick ut mitt paket ur postfacket i dag. Jag kollade flera gånger tills posten kom och öppnade skåpet. Det var en ny brevbärare, en trevlig tjej. Vanligtvis brukar jag få åka till posten efter så tjocka brev, men de har väl rationaliserat där också…

På cykelturen i kväll upptäckte jag att myggen kommit och de var verkligen stora och aggressiva. Jag cyklade bort till kärrmarkerna där ängsullen brett ut sig.

angsull

angsull2

angsull3

Jag plockade några. Kan man torka dem?

Det luktade fränt av gödsel i luften och så plötsligt for jag in i en väldoftande häck. Samma vita blommor som jag fotograferade i Vänortsparken i går. Det hängde torkade fjolårsbär kvar och de såg ut som små körsbär. Vet någon vad det är för buskar?

hack

DSCN1311

Och så har jag målat. Gårdagens tema planet och dagens tema familj. Jag målade av ett gammalt fotografi av mamma och mig. Jag är 1 år.

planet

familj

Ha en lugn torsdagsnatt <3

P.S. Googlade lite och det är ju Aroniabuskar som har de där fina vita blommorna. Började misstänka det när jag såg de torra fjolårsbären. D.S.

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jättetrist med dessa spamkommnetarer! Hoppas någon ansvarik på VK kan få stopp på dem.
    Så bra att du fick ditt paket! Och att det inte var på villovägar…
    Myggen har vi i stort sluppit men jag tänder citronellaljus varje kväll ute på terrassen för säkerhets skull. Och veiken hade på sin blogg ett par andra tips som verkade bra.
    Aha, aroniabuskar! Det visst jag inte. Har nog sett dem men inte vetat namnet tidigare.
    Dina målningar är jättefina båda två och jag fastnade extra för den på dig och din mamma. Väldigt fin!
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Här omkring har många planterat Aronia som häck. På hösten blir löven väldigt vackra och de svarta bären är fina, men jag har inte tidigare sett blommorna. Konstigt! De doftar som schersminen.
      Kram! 🙂

  2. Anders

    Nej, det är ingen som sitter och skickar spam manuellt ett-och-ett. Man har listor med adresser som kan innehålla upp till 100-tusentals adresser. Och har man hamnat på en spam-lista så är det tyvärr näst intill omöjligt att bli ”av-listad”. Det är möjligen om något säkerhetsföretag hittar ett nätverk med servrar som de kan stänga ner. Spamfilter finns emellanåt, men är en ständig katt och råtta-lek där man försöker överlista varandra.

    För övrigt så omsätter internetkriminalitet mer än droghandeln. Det är många människor som har det som sitt levebröd, framförallt i länder med hög arbetslöshet och/eller låga inkomster. Och man behöver inte vara någon datorguru för att syssla med det. Verktygen köper man som vilket program som helst. Man kan t.o.m. få 24/7 support om betalar lite extra 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag förstår ju att det inte är någon hobbydataanvändare som sitter och skriver alla spam. Nu har de helt upphört (peppar, peppar, ta i trä) hos mig… så där tvärt bara och så har det också varit tidigare. Det är bara att när man är mitt i det så blir man så förbaskat irriterad. 🙂
      Ha en bra helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.