Marja

Den långa resan.

Akvareller i Kyrkstugan

Ring INTE till 118118 för att be om hjälp med ett telfonnummer! Det kostar skjortan. Jag ringde till dem när jag försökte hitta ett nummer till Post Nord i Umeå. Jag hittade ett nummer på hemsidan som inte längre var i bruk och blev uppmanad att ringa 118118. De kopplade mig till Post Nords centrala sverigenummer… samma som jag hade hittat på nätet. Är man dum, så får man punga ut med 111 kronor för den tjänsten.

Jag var på posten ICA, Ålidhem i dag och skickade ett rekommenderat brev och det blev tal om hur svårt det är att få tag på någon ansvarig lokalt. Killen gav mig ett nummer till ICA posten. Tack för det. Jag hoppas verkligen att det fungerar om jag någon gång behöver det.
Jag passade på att titta in på ICA och de där svarta lådorna vid kassorna. De hade fyllts nu…med Resorbförpackningar. Lådorna var fyllda till brädden och de översta Resorbförpackningarna hamnade hela tiden i oordning för att kassakunderna stötte till dem osv. Jag demonstrerade för kassörskan hur man blir tvungen att lyfta armarna för att få varorna på bandet och hon höll med om att det var inget bra. Hon skulle lämna en lapp till sin chef om det.

Det ösregnade när jag cyklade till posten, men det var ändå friskt och skönt och naturen behövde verkligen vatten. Trots att jag har en bra cykelcape blev jag blöt. Vattnet rinner in lite här och var och ner på benen och fötterna.

Lite senare var jag tvungen att ge mig ut igen. Nu till Kyrkstugan på andra sidan Nydalasjön. Vi skulle hänga våra akvareller från vinterns kurs. De har hängt i Mariakyrkan och nu skall de hänga i lilla kammaren i Kyrkstugan. Ett mysigt litet rum.

kyrkstugan

Jag konstaterade att jag inte har målat en enda stor målning. Jag delar pappret och petar på i det lilla formatet. Det jag målar nu till instagram är bara 15 x 15 cm. Jag måste börja våga större format. Eller måste jag det? Det blev i alla fall fint med våra akvareller i det blå rummet. Gå gärna in och titta om ni har vägarna förbi.

Här kommer några smakprov. Titta också på den fina tapeten i bakgrunden.

akvareller

akvareller2

akvareller3

akvareller4

akvareller5

Ha en lugn lördagsnatt <3

 

 

8 kommentarer

 1. Ditte

  Jättetrist med så onödiga pengar! Och inte kunde du veta att numret inte var i bruk….
  Väldigt roligt att se målningarna hängda på väggen. De är verkligen jättefina. Hade önskat kunna se dem där.
  Och inte måste du måla större, men visst kan du prova. Du skulle säkert lycka välduigt bra även med det.
  Här bland målningarna fastnar jag för många….
  Hoppas att många tar sig en tur förbi och tittar.
  Stor kram och trevlig lördag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja målningarna gör sig verkligen bra där de hänger på väggen. Jag tror de ska hänga där hela sommaren och det brukar vara musik en kväll i veckan och även andra besökare till badstranden och kafeet, så vi hoppas på många besökare till utställningen.:)
   Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Freja! Ja, lokalen passar utmärkt och stugan är nere vid sjön så omgivningarna är också vackra. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>