Marja

Den långa resan.

Efter regn blir det grönt

gron

Efter regnet är det så grönt och frodigt i naturen. Jag ledde cykeln över gräsmattan för att hinna ta in alla intryck. Sen cyklade jag till andra ändan av Tomtebo för att se hur mycket man bygger där. Fina radhus med stora altaner och flervåningshus med stora inglasade balkonger. Ett hus hade fantastiska hörnbalkonger. Tomtebo växer snabbt och därför är det konstigt att det inte finns en enda livsmedelsaffär här. Vi har två pizzerior och en liten kiosk om mjölken eller toapappret tar slut eller om man blir sugen på en glass eller en kvällstidning. Jag cyklade längs bussgatan och tänkte att väldigt många har långt till närmsta busshållplats. Jag är ju så bortskämd med att ha hållplatsen precis utanför huset.

Det här miljöhuset skulle jag gärna vilja bo i. I mitten finns en vinterträdgård och lägenheterna har balkonger både utåt och inåt mot den gemensamma trädgården. Men det är ganska dyrt att bo där, så jag skulle aldrig ha råd.

miljohus

Nere vid äventyrslekplatsen var det liv och rörelse, det var ju söndag. Fåglarna fick resterna från den medhavda matsäcken… det var änder, måsar och kajor där i dag. Kajorna är listiga, de flyger in i soptunnorna och letar matrester. Måsarna skränade obehagligt och flög nästan i ansiktet på en och änderna blev lite undanknuffade. I dag var det två stycken kullar med andungar där… en med pyttesmå dunungar, så himla söta, och en annan med lite större ungar som stod på en sten lite längre ut.

dunungar

dunungar2

Ha en lugn måndagsnatt <3

 

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Förstår att det var fint med en cykeltur efter regnet.
  Säkert välbehövligt med regnet.
  Vad roligt att de bygger en del i Tomtebo och kansk ekommer d också fler butiker. Hoppas kan man.
  Det här huset ser väldigt fint ut, men är det nyproduktion så blir ju kostnadsläger ofta tyvärr högt.
  Härligt med de stora, fina balkongerna.
  Du har verkligen fångat änderna och deras ungar fint. Hoppas nu att de större fåglarna inte tar sig en munsbit…
  Stor kram och jag önskar dig en fin start på veckan.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, de bygger väldigt mycket och drar vatten och avlopp, så snart byggs vi ihop med en by här utanför. Det är bra, för det behövs bostäder. Jag bor alldeles i början på Tomtebo, närmast centrum och stadsdelen Ålidhem och det är ett väldigt bra läge.
   Miljöhuset är inte alldeles nytt, men eftersom det är självförsörjande med värme m.m. , så är både insatserna och månadsavgifterna höga.
   Kram!

 2. Freja

  Dt huset tror jag var med i den brittiska serien ”Grand design” en gång, när de visade hur det gick att bygga miljövänligt! Det såg oerhört fint ut! Andungar är verkligen helt oemotståndligt söta!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, jag kan tänka mig att det huset fått mycket uppmärksamhet. Det är verkligen speciellt. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>