Marja

Den långa resan.

Trädkramare

Mulet i dag. Jag skulle ha tagit bussen upp till Norrbotten i morgon, men blev erbjuden bilskjuts på torsdag i stället. Vi kommer att bli ganska många i det blå huset på Midsommar och ett par personer jag inte träffat förut, men det kommer säkert att bli trevligt. Jag längtar i alla fall till huset, skogen och havet. Förhoppningsvis hinner vi åka över till Finland en dag.

Jag for till ICA Maxi i dag och handlade lite mat jag tänkte ta med… frukt, cashewmjölk, knäckebröd, nötter, dricka… går bra att ta med nu när jag åker bil. På väg från bussen stannade jag flera gånger för att fotografera.

Jag har väl berättat att jag är trädkramare och i dag var jag bara tvungen att krama om den här vita björkstammen (till höger). Den var så len och lugnt och när jag lyssnade viskade den att allting är bra… livet är precis som det ska vara.

tradkramare

Hundlokan blommar för fullt och är så fin i det gröna.

hundloka

Lupinerna blommar och i diket nära mig finns blå, rosa och till och med vita, vilket är lite ovanligt. Jag tycker de är fina, men många gillar dem inte eftersom de lär tränga undan annan växtlighet.

lupiner

Utanför en villaträdgård hängde kvistar från en buske med rosentry, en kaprifoliumväxt. Mycket vackra blommor, men de doftade inte så mycket.

rosentry

rosentry2

Sen har jag målat ormbunkar, men glömde fotografera. I morgon kanske.

Ha en lugn onsdagsnatt <3d

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Lupiner är en av mina favorit blommor. En av våra gamla grannar, sa att lupiner som var gamla, blev lila till slut, nu pratade hon om dom ”vilda” som växer i diken och så. Och då undrar jag nu, om det kan vara som med paprikor, färgen beror på mognaden? Sen blir det en annan sak om man köper frön. Nå, det låter som det kan bli ett fint midsommarfirande och jag önskar dig en trevlig midsommarhelg! //Kram

 2. Ditte

  Jag hade nog också stannat här vid de vackra vita björkstammarna och kanske kramar om någon passande.
  Jag njuter när jag ser dina fina och somriga bilder och vet att jag snart också kan uppleva den svenska sommaren. Men vi har detbra här också, men så grönt är det inte men vackra blommor har vi gott om.
  Just här har vi ingen skog i närheten….Mne jag tittar på bilderna från ”tehuset” och gläds åt grönskan där.
  Vad bra att du får åka bil upp till Norrbotten! Och så mycket lättare med packningen då.
  Önskar dig en fin midsommar.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Man får ju passa på och krama när ingen ser, i synnerhet om man är ensam ute, för alla förstår nog inte vad man gör. :)
   Önskar er också en fin midsommar! :)
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>