Marja

Den långa resan.

Växtvägg

DSCN1606    DSCN1605

Så här ser jag ut i passet utan glasögon. Jag glömde fixa håret och det blåste ute. På den gryniga färgbilden har jag plötsligt rödbrunt hår. Lustigt. Har polisens kamera radarsyn bakåt i tiden? Då kunde den väl ha gjort mig lite yngre också.

I dag for jag till min favoritaffär, Ikea. Nu har jag lärt mig att åka till ändhållplatsen och gå in på baksidan. Det är mycket kortare bit att gå. När man kommer in genom den dörren möts man av en fantastisk vägg av levande gröna växter.

DSCN1610

På väggen är två stora reklamtavlor och just när jag tog kortet råkade den stora visa en grön bild. Alltså, väggen är två våningar hög och växterna är garanterat levande (jag kände på dem) och tättväxande. ’Hur vattnar man dem?’, var min första tanke och förstås var jag tvungen att gräva i dem och titta. Stommen är en väldigt tjock filtvävnad och växterna är planterade i små tygfickor av filten. Antagligen väter man hela filtkonstruktionen… och i så fall tänker jag direkt på mögel och annat obehagligt. Nåja, i varje fall är det en vacker och mycket imponerande vägg. Fast det verkade som jag var den enda som var imponerad, för folk tittade förvånat när jag stod och fotograferade den.

Jag skulle köpa ett bordsställ för laptopen, men det var inte bra. Det var bra att skriva med, men skärmen hamnade för högt så min nacke blev ansträngd. Jag har ju lite svårt att böja huvudet bakåt. Jag försökte sitta högre upp, på en kudde, men det kändes inte heller bra. Jag skulle kanske köpa en barstol att sitta på. Det är knepigt det där.

Sen hittade jag bl.a. en så söt nackkudde med en massa katthuvuden på. Ska visa den i morgon.

God natt mina vänner <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    IKEA är alltid trevligt och man får ofta en hel del inspo. där.
    Jga har en barstol i Spanien, höj/sänkbar när jga använder datorn och den är bra. Kanske någort för dig!
    Bra att du nu hittat en annan ingång, underlättar ju, för det blir många steg att gå ändå vid ett IKEA besök.
    Växtväggen är verkligt spännande, men vatten måste ju de fina växterna ha förstås.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, jag tittade ju på en vit barstol och kanske blir det den. Egentligen har jag inte rum för den här hemma.
      Väggen är så fin. Någon på Instagram trodde att man vattnade den med självbevattnande slangar. 🙂
      Kram!

  2. Judy

    Nice passport picture Marja! 🙂 I sure like the living green plant wall and would have also stopped to take photos. Can’t wait to see the neck pillow. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Passport pictures seldom turn out nice as you have to take them from the front, but this is ok. 🙂
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.