Marja

Den långa resan.

Rullande meloner

IMG_20160818_183918

Jag stod på Willy:s och skulle köpa vattenmelon, när jag blev distraherad av en ung man som kom och började knacka på varenda melon. Det var i och för sig inte konstigt, men han hade en baby i famnen på 2-3 månader och började ingående förklara för hen varför man knackar på meloner och hur det ska låta när melonen är bra. Jag skulle bara köpa en kvarts melon och började febrilt plocka i bitarna och titta på prislapparna. Det blev ingen melon för mannen och när han gått rafsade jag åt mig en melonbit… och då började de stora melonerna rulla… Jag har aldrig varit med om rullande meloner, apelsiner och äpplen någon gång, och det här var något helt annat. Jag fick ställa mig i vägen med magen, bre ut armarna och ropa på hjälp. En kvinna och en man kom till min undsättning och vi skrattade gott åt hela situationen.

På tal om rullande frukter, så smugglade jag en tomat i kappfickan genom kassan på Coop en gång. Den hade antagligen rullat ner i min ficka när jag sträckt mig för att nå den finaste tomaten längst upp och jag upptäckte den när jag stack ner handen i fickan efter det att jag gått ut från Coop. Ni kan tänka er den snopna känslan. Eftersom jag hade gått en bit, iddes jag inte gå tillbaka… så nu vet ni att jag ’snott’ en tomat från Coop.

Jag la ut en bild på den fina växtväggen jag visade i gårdagens inlägg på Instagram i morse och undrade hur man vattnade den. Jag fick en kommentar från Mia, Centrumchef på Avion , att det finns ett inbyggt bevattningssystem bakom väggen som ser till att växterna är gröna och fräscha. Så nu vet vi.

Instagram är för övrigt ett bra forum om man behöver hjälp. En kväll i Stockholm fick jag inte upp korken på min Ramlösa. Jag la ut en bild på den och skrev Hjälp! Hemma har jag ett hjälpmedel och jag tyckte inte jag kunde gå till grannarna. Jag fick direkt många goda råd… ex. att leta fram en verktygslåda, vilket inte hjälpte mig, och till slut att leta efter en nötknäppare… jag hittade en i en kökslåda och fick upp min flaska med den. Nu ska jag köpa ett hjälpmedel, en multiöppnare, att ha i lägenheten i Stockholm.

Här är kvällens solnedgång från min balkong.

IMG_20160818_221109

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jag kan tänka mig att ni fick ett gott och hjärtligt skratt med melonerna i rullning. Skönt att du fick hjälp.
    Visst är oftast sociala medier bra! Och fint att man kan få hjälp.
    Nu vet vi också bl.a. hur växterna får vatten på IKEA och hur man kan öppna en flaska med en nötknäppare.
    Och om man inte frågar får man inget veta.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Sekunden när jag insåg att melonerna skulle rulla var ganska mardrömslik, för jag hann se hur innehållet skulle skvätta runt på golvet, men jag var snabb och ställde mig i vägen. 🙂
      Det är så sant att om man inte frågar får man ingen hjälp. Sen beror det ju på om folk är inne på instagram, men den här kvällen var flera följare inne och kom med goda råd. Vilken tur att exet hade en nötknäppare i en av kökslådorna. 🙂 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.