Marja

Den långa resan.

Kattkudde

IMG_20160817_182332

Här är kattkudden. Den är ovanligt lång, 60 cm, för att vara en nackkudde, men så himla mysig. Nu har jag två stycken, för jag for en sväng till Ikea i går med och köpte en till. De ligger på ryggstödet till soffan, ska fotografera ordentligt när jag sytt nya kuddöverdrag till de andra kuddarna.

Jag skulle ju lämna tillbaka laptopstödet, så jag tänkte att det var lika bra att fara direkt och så var jag ju sugen på en kudde till. Det rådde kattkuddefeber på varuhuset, var och varannan kund hade två-tre kuddar i sin varukorg och två personer kom och frågade mig var jag hade hittat min kudde. När Johanna såg den på mitt instagram kommenterade hon att den är ’så du, mamma’. Ja, jag är lite barnslig ibland. Fast jag blir nästan hypnotiserad när jag tittar på alla kattögonparen.

I dag har varit en tung dag. Jag mår inte bra, men försöker bita ihop och gå vidare. Det ekade tomt i kylskåpet, så jag tog dra-maten och for till ICA Maxi, min favoritmataffär. I kassakön blev jag så irriterad på en kund som tjafsade om en vara. Han skulle ha två små burkar, men burkarna låg i förpackningar på en större och en mindre, så han hade antagligen plockat på sig två små och hoppades att det skulle fungera. Men det fanns ju inget pris och det skulle ringas och kallas på en annan anställd… tjafs, tjafs, tjafs… Jag missade min buss och fick vänta en halvtimme på nästa. Men sen promenerade jag från Carlslid och det var skönt väder, lite duggregn, och jag plockade gula blommor och när jag var hemma var allt bra igen. Sånt är livet! Upp och ner och det är bara att följa med.

I morgon är det Bondens Marknad igen och dessutom ska det nya badhuset i centrum invigas. Jag ska köpa spetskål och morötter på marknaden och koka köttfärssoppa.

Ha en lugn lördagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Kattkuddarna är jättefina! Skulle nog köpa en till B för han älskar katter. Och en till mig så jag kan fortsätta träna på att bli mer välvilligt inställd till dem.
    Nej, vissa dagar är mer uppåt än andra men inte alltid så mycket att göra åt. Tror man måste lyssna på kroppen och följa den, åtminstone i viss utsträckning.
    Ska nog också titta upp till Bondens marknad på Katarina Ban och lite höstblommor ska få följa med hem och lite grönt.
    Trevlig lördag!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Kattkuddarna passar in i min soffa och min inredning och jag gillar att ha en nackkudde när jag ligger ner, annars knölar jag bara ihop kudden så att det ska bli bekvämt.
      Ha en skön söndag!
      Kram!

  2. Judy

    Love the cat pillows! What kind of yellow flowers did you pick? Life sure does have ups and downs. Hopefully more ups then downs. Enjoy your weekend! Hugs! 🙂 Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! The yellow flowers I picked are called Birdsfoot Trefoil… or Baby’s slippers… or Lady’s finger according to Google. 🙂 I also picked some that look like Marigolds, but smaller. I don’t even know their name in Swedish.
      Yes, Life has its up and downs… 🙂
      Have a nice Sunday! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.