Marja

Den långa resan.

Busy day

IMG_20160921_153941

Så här ser björkarna ut på min gata i dag. När solen kom fram lyste de gula löven som guld. Björkarna är som vackrats nu… snart släpper de sina löv.

I dag har jag träffat dem som ska hjälpa oss att fixa cykelskjulen. Det är ganska mycket markberedning vid vårt hus. Buskarna som jag ville bevara kommer att beskäras och flyttas till ett annat ställe. En bra kompromiss. Vid det andra huset är det lättare. Det är snart två år sedan jag initierade det här projektet och efter många om och men är vi äntligen på gång.

Sen tog jag en cykeltur i det fina vädret och for efter ett paket på OkQ8. Jag hade köpt en tunika/klänning på Tradera och den var så fin. Gudrun Sjödén så klart, det satt så bra på mig och jag kände mig väldigt fin. Synd att jag inte hade någon hos mig som kunde ta ett foto på mig i den.

IMG_20160921_163037

Lite som Marimekko i mönstret. Den kommer nog att bli min favorithemmaklänning.

I kväll var det uppstart på höstens akvarellkurs. Så trevligt att träffa gruppen och så hade vi en nykomling. Vi mjukstartade med lite övningar i komplementfärger och vad som händer när man blandar dem. Lite blommor och annat. Jag köpte en stor (och dyr) pensel i Stockholm och målade bara med den. Helr klart godkänd.

Jag har mera ont i hälen igen och funderar på att försöka hitta någon som kan visa mig hur man tejpar med sånt där kinesologitejp. Det skulle väl vara en sjukgymnast i så fall. Jag behövde förnya ett par recept och gjorde det på minavardkontakter på nätet. När jag skulle skriva doktorns namn skrev jag ’Doktor vem-som-helst’, eftersom jag inte har någon doktor just nu. Lika bra att vänja sig vid att doktorerna flyttar runt mellan olika hälsocentraler hela tiden. Det som finns kvar är akutteam som håller verksamheten under armarna.

I morgon blir det ett kort tandläkarbesök och så får jag skippa vattengympan p.gr.a. uvi:n. Jag ska tvätta i stället och får lite försiktig trappträning.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så vackra björkarna är, löven lyserverkligen som guld.
    Roligt att cykelhusen är på gång och du har verkligen jobbat för att få till dem. Blir nog jättebra.

    Klänningen är väldigt fin och jag är säker på att du var jättefin i den. Härligt mönster!

    Men din häls tillstånd är inte alls bra så att hitta en sjukgymnast eller någon kinseisk mottagning som kan hjälpa dig vore nog ett bra drag.

    Önskar dig en trevlig torsdag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är nog bara en kort tid vi får njuta av så fina björkar, så det gäller att passa på.
      Någon kinesisk mottagning finns nog inte i Umeå, utan det gäller att hitta en sjukgymnast som vet hur man tejpar hälen, för jag fick det rådet av mina kompisar på akvarellen.
      Ha en fin dag! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.