Marja

Den långa resan.

Vilse i pannkakan

IMG_20160923_205242

Den fina växtväggen i Avion Shoppingcentrum hade utökats med några yviga ormbunkar. Hela väggen är så grön och fräsch… helt fantastisk.

Efter en trög morgon for jag iväg till IKEA. Jag hade inte tänkt gå på möbelavdelningen, så jag gick som käringen mot strömmen i fel riktning. Det går också bra, men eftersom jag inte följer pilarna hamnar jag lätt i rundgång. Mitt dåliga lokalsinne gör att jag, när jag stannar upp och tittar på något och sedan ska fortsätta, ofta går tillbaka i samma riktning som jag kommit ifrån. Jag lyckades i alla fall plocka på mig några småsaker och på mattavdelningen fick jag för mig att köpa ett skinn att ha i den svarta korgstolen. Äkta eller falsk… det var frågan och till slut stoppade jag ned båda i kassen för att ändå ta mig till möblerna, leta upp stolen och prova ut skinnen.

Men först måste jag äta och eftersom jag är lätt illamående av penicillinet för uvi:n, valde jag köttbullar och potatis, något salt och lättuggat. Det var länge sedan jag åt IKEAs köttbullar och de smakade faktiskt riktigt gott.
Sen var det dags att leta upp den svarta korgstolen och prova ut skinnen. Jag stylade med skinn och kuddar och brydde mig inte om att folk tittade. Det blev det konstgjorda skinnet. Egentligen skulle jag vilja ha ett sånt där krulligt grått fårskinn, men det börjar klia i händerna på mig bara jag tar i det. Kan man vara allergisk även mot döda djur? Eller är det kanske något ämne man använder när man bereder skinnet?

När jag var färdig med utprovningen kom jag på att jag nu måste gå tillbaka hela vägen jag kommit för att komma till kassorna. Ånej… det värkte i foten och jag började bli svettig, så jag frågade lite desperat en anställd efter kortaste vägen ut. Hissen ner och till vänster och jag var nere där jag snurrat in mig tidigare. Vid en hel vägg med galgar tog jag ett kort, satte mig ner på en pall och skrev ett meddelande på instagram: ’Jag har gått vilse och det finns inget träd att krama’.

När jag till slut hittat ut, kom jag på att jag ju skulle till Willy:s och köpa deras stora odlade blåbär (som jag brukar ha med morgongröten). Men var fanns nu Willy:s i detta stora Avion? Jag frågade tre män som stod i en klunga och alla tre pekade åt olika håll. Alltså, dessa gångar som går runt, runt. Jag antar att alla hade rätt på sitt sätt, för åt vilket håll jag än hade gått, hade jag förr eller senare kommit fram.

Tror ni jag var trött när jag kom hem? Innanför ytterdörren möttes jag av en kratta. Vår snälla vaktis, som jag ringde i morse, hade fixat en åt oss. Grannen under har ju byggt altan och det ligger sten och grus i gräsmattan, som de ska få kratta upp. Och jag får kratta lite löv vid behov.

Ha en lugn lördagsnatt <3

4 kommentarer

  1. grandmother

    Vilka äventyr man kan råka ut för i Avion. Du får ta med dig ett garnnystan och rulla ut bakom dig så du vet att här har du gått……… 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för tipset! 🙂 Eller så får jag bara vara lite mer uppmärksam. 🙂 När jag går ensam tenderar jag att vara i egna tankar.
      Ha en skön helg!
      Kram!

  2. Ditte

    Sönt att du fick hjälp med att hitta vägen ut å IKEA.
    Låter ändå som en trevlig dag men jag förstår att du var helt slut när du kom hem.
    Fint med fårskinnet (det oäkta) och kuddar i stolen. Hoppas på bild så småningom.
    Hoppas du vilar idg i form idag.
    Kram och trevlig lördag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, jag är bra på att be om hjälp. 🙂 Inte första gången jag ber om hjälp att hitta ut. 🙂
      Fårskinnet blev fint med de röda manchesterkuddarna. Bild kommer. Köper kanske ett äkta senare, men då vill jag ha ett grått och det har inte IKEA.
      Trevlig helg!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.