Marja

Den långa resan.

Ångeststädat

DSCN1451

Inplockat i pysselgarderoben och till höger står rullvagnen med mina målargrejer.

DSCN1453 (2)

På steghyllan står lådorna på hög… strykbrädan står redo och dammsugaren ligger på lur.

I dag har jag haft en ångeststäddag. En sån där dag när jag skall försöka plocka undan allt som jag dragit fram under två veckors tid. Jag har ju kommit in i en period när jag vill sitta och scrappa och har som vanligt svårt att plocka undan efter mig. Dessutom har jag så mycket fina papper och saker att jag inte vet vad jag har, så jag måste gå igenom alla lådor och undersöka vad som finns. Halva nöjet är faktiskt att sitta och titta på mitt material. Det skulle behövas en ordentlig genomgång och organisering nu… kan man anlita någon till det?

När det är så där rörigt vet man ju inte i vilken ände man ska börja, så till en början blir det bara att man flyttar på högarna medan ångesten växer. Jag satt i soffan, nästan begravd i papper och lådor, medan jag tittade på TV, löste korsord och surfade på instagram. Sen lagade jag mat… kokt kolja med äggsås, potatis och riven morot. Efter maten ville jag vila lite, men det tillät jag mig inte, utan försökte plocka vidare.

Till slut fick jag in lådorna i skåpet. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag borde ha ett rum till, men har inte råd med en trea. Det enklaste vore ju att sluta pyssla och bara sitta i soffan och läsa och dricka te. Det är ju också trevligt.

Supermånen var fin och klart lysande i natt. Gick till fönstret flera gånger för att beundra den. I dag har det varit mulet, vi har haft plusgrader och det har regnat. Ska gå ut ett tag och se om man kan skymta månen.

I morgon hade jag tänkt ta influensasprutan.

God natt mina vänner <3

8 kommentarer

  1. Ditte

    Visst är det bra att gå igenom det material du har. Du ser ju vad som finns och visst är det lätt gjort att glömma fina papper och annat. Klart du ska fortsätta att pyssla.
    Men utrymmet är ju begränsat så jag tror du hittar en lösning.
    Jag försökte se supermånen men det kom moln så jag fick bara ett par bilder, men har ite tittat p dem än.
    Kanske syntes supermånen bättrei Sverige än här.
    Kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det har varit mulet de två senaste nätterna, så supermånen har inte synts. 🙁
      Klart jag fortsätter pyssla… skissen vi fick den här veckan inspirerar så… Jag måste försöka städa undan oftare. 🙂
      Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för länkarna! Det där skåpet skulle vara något. Jag funderar ständigt på lösningar för mitt pysslande, men jag bor på 45,5 kvadrat. Där jag bodde förut hade jag ett arbetsrum där jag hade datorn, men jag satt ändå i köket och pysslade. Här är det så trevligt att sitta vid köksbordet och ha TV:n på. Jag får helt enkelt bemöda mig mer att plocka undan… 🙂

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Känner verkligen igen mig …. Fast i mitt fall gäller det tyger och tygbitar av alla möjliga slag och färger .
    Skulle jag hinna använda allt jag sparat , skulle jag behöva bli minst 150 år !
    Jag börjar nog inse , som någon sa …. att det är snart dags att döstäda !

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag döstädar hela tiden och snart ska jag hyra en båsloppis igen, men pysselsakerna vill jag ju inte sälja… 🙂 Får nog kämpa på.
      Kram!

  3. Caanita

    Det viktigaste är väl att du trivs med pysslandet. Jag kan inte tänka mig att dina pysselgrejor, som du tycker om att umgås med behöver innebära att det ”ser ut” hos dig och om så skulle vara, so what?
    Det måste få synas att det bor människor i en bostad eller hur?
    Fortsätt med det du trivs med och ha det gott!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Du har alldeles rätt. Det är bara det att ibland går röran över en viss gräns och jag hittar ingenting, eller har ingen plats att vara på själv. 🙂 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.