Marja

Den långa resan.

Influensaspruta och diabetesföreläsning.

I dag har vi firat Världsdiabetesdagen och jag har varit på en föreläsning hos diabetesföreningen. Professor Olov Rolandsson berättade om sin forskning inom diabetes typ2 och om nya mediciner.

Det var verkligen intressant. Han slog hål på många myter om ökande BMI och diabetes. Diabetes typ2 ökar inte lavinartat, som vi alla tror… insjuknandet ökar inte, däremot ökar förekomsten lite beroende på ökad livslängd. BMI ökar inte heller längre, inte ens i USA. De länder där BMI och diabetes ökar är Indien och Kina och det på grund av ökad välfärd.

På eftermiddagen for jag till vårdcentralen för att få en influensaspruta. Det var smockfullt med folk där. Det är lite olika varje år, men de hittar inte någon bra organisation för hur de ska genomföra de här vaccinationerna. Alla kunde inte komma in samtidigt. En halvtimme stod jag och köade ute på gården, men sen tog det bara en halvtimme efter det vi blev insläppta.

I morgon ska jag och en kompis åka till det stora möbelvaruhuset.

Ha en lugn tisdagsnatt<3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad intresaant med en sådan föreläsning och det är ju många nya rön som kommer fram, vilket är bra.
    Och om medellivslängden ökar så så blir det förstås andra resultat.
    Skönt att du fick sprutan till sist trots lång väntan.
    Önskar dig en trevlig dag på det stora varuhuset.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det blev en heldag på det stora varuhuset. Jag hade en kompis med mig och då tar det ju längre tid än om man är ensam. 🙂 Men vi hade trevligt förutom att vi fick vänta på bussen hem en halvtimme i regnet. Den vi skulle åka med hade gått sönder. 🙁
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.