Marja

Den långa resan.

Kärlek…

IMG_20161118_194311

Den här boken kom i brevlådan i dag och den var signerad. Jag hade förbeställt den på bokus.com för länge sedan.

Jag ser fram emot att läsa den, bläddrade i den och såg fina bilder och även matrecept. Jag har följt Peter Jidhe på hans Instagramkonto, där han nu under snart ett års tid har dokumenterat varje måltid och varje insulinspruta i syfte att upplysa om diabetes typ1. Peter drabbades i vuxen ålder, bara för några år sedan, och livet tog en helt ny vändning. Tyvärr finns det mycket okunskap och fördomar kring diabetes och därför tycker jag att han gör ett fantastiskt arbete genom att sprida kunskap och vara en förebild för andra, särskilt barn och ungdomar i samma situation. Kommer säkert att återkomma med en recension.

Jag har diabetes typ 2, som upptäcktes efter min första rosfeber för snart 5 år sedan. Det var en chock och en sorg att bearbeta, men jag klarar mig tills vidare bra med diet, lite motion och mediciner. Med de mediciner jag äter behöver jag inte heller vara rädd för att få för lågt blodsocker och hamna i koma.

I dag har jag varit på Generationskörens föreställning om Kärlek. Ett samarbete mellan en skådespelare (som jag glömt namnet på) och kören. Det var mycket intressant… den stora frågan ’vad är kärlek?’ och finns den över huvud taget skulle besvaras. Föreställningen växlade mellan körsång, monologer, grekiskt drama, tangodans, vacker musik… Fick vi svaret på vad kärlek är? Inte direkt. Kören avslutade med ’All you need is love’ och det kanske är så… vi behöver kärlek och därför finns den.

Efteråt gick vi  till Café Station och åt middag. Jag åt en god paj med västerbottensost och västkustsallad.
Vädret var pissigare än pissigt, d.v.s. snöslaskblåst. Vi gick en sväng till Vänortsparken för att se på alla lyktorna som förskolebarnen brukar tända varje år. I det här vädret gick det ju inte… en enda liten lykta flämtade mitt ute på den runda planen. Synd, för barnen brukar dekorera sina lyktor och sen ställa dem i stora cirklar mitt i parken. Kanske kan de göra det en annan dag.

God natt mina vänner<3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Spännande och intressant att läsa boken. Jag har följt Peter Jidhe på Instagram och tycker att det är ävldigt bra att inföom diabetes sprids vidare.
    Skönt att din diabetes 2 kan hållas i schack med diet, motion och medicin. Bra så!
    Trevligt med både teater och middag. Förstår att det blev en fin kväll.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har börjat läsa boken och den är bra. Även intervjuer med andra som har diabetes typ1. Peters fru, Karin Jidhe, har en stor del i boken och det finns en alldeles underbar bild när hon sitter i soffan med laptopen i famnen och Peter ligger och lutar sig mot hennes axel och blundar (hörnsoffa). Den bilden säger så mycket.
      Ha en trevlig söndag! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.