Marja

Den långa resan.

Rabatter, rabatter…

IMG_20161119_173738

Solen ligger väldigt lågt nu. I går när jag steg av bussen och skulle gå mot centrum kändes det som att jag gick rakt in i solnedgången. Solen kämpar för att komma upp över horisonten en liten bit i alla fall.

Gårdagen handlade om rabatter. På Indiska fick man 100 kr rabatt om man handlade för minst 500:- Kvinnan framför mig i kassakön hade handlat en massa för ett par dagar sedan… hon ville nu lämna tillbaka det hon handlat och sedan köpa tillbaka det för att få rabatten. Så kan man också göra! Det finns väl inget formellt hinder att göra så, men lite fräckt tycker jag det är. Eller? Rent tekniskt tog det lite tid så kön växte bakom oss. Sen gick jag till Hemtex och hamnade bakom en kvinna i kassakön som gjorde något liknande. Hon hade fått rabattkuponger och ville lämna tillbaka och köpa igen för att få rabatten. Det kanske är vanligare än man tror.

Jag fick också rabatt… på Pysselshopen. Jag hade samlat stämplar, en stämpel för varje köp på hundra kronor och efter tio stämplar får man 100 kr rabatt. Det gladde jag mig åt, för nu kunde jag köpa en julklapp som var lite dyr och dessutom fick jag en stämpel på ett nytt kort. Win-win, kändes det som.
På väg till Pysselshopen slank jag in på Eurosko, som ska upphöra och sålde ut alla skor. Jag hittade ett par lätta Ecco fritidsskor och fick 20% rabatt. Jag blev jättenöjd.

I dag packade jag bagagevagnen med påsar med tidningar och en påse i handen med annat och stegade iväg till återvinningskontainrarna vid OKQ8. Sen hade jag tänkt ta en omväg hem för att få en promenad, men det började ösregna så det blev raka vägen hem igen. Jag var som en dränkt katt när jag var hemma.

I natt kunde jag inte sova, så nu sitter jag med en kopp kvällsté för att varva ner.

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Dessa rabatter! Visst kan det vara bra med rabatter, men jag handlar bara om jag ska ha något och då gör jag det helt oavsett, men finns rabatter så är ju det bra.
    Vad gäller skor är jag mer observant öfr hittar jag skor som passar så köper jag. Har så svårt att hitta bra skor och är alltid uppmärksam om de kan dyka upp. Fint att du hittade på Ecco och med rabatt.
    Vad gäller Pysselshoppen var det ju extra bra med rabatt.
    Önskar dig en trevlig måndag.
    kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Jag handlar inte bara för rabattens skull, men får jag något jag behöver med rabatt, så blir jag bara glad. På Pysselshopen handlar jag ju ganska mycket och är noga med att få mina stämplar. Just nu kunde jag köpa ett set penselpennor för kalligrafi åt Johanna och det kändes kul.
    Kram!

  3. Elisabet

    Det där med att lämna tillbaka och köpa igen för att få rabatt är nog väldigt vanligt. En del kunder tycker att vi butiksanställda ska informera om kommande rabatter så att de kan vänta med sina köp men det skulle ju aldrig bli några köp om man höll på så. Det är mycket butiksanställda får handskas med 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det verkar ju vara vanligt, men inget jag har täkt på och jag vet inte om jag skulle göra så. 🙂 Visst är det kul att få rabatt och ibland slår jag till och köper något jag behöver eller tänkt köpa, som skorna t.ex. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.