Marja

Den långa resan.

Änglar

IMG_20161130_230433

Vi pysslade änglar på akvarellmålningen i kväll. Först målade vi pappret på båda sidorna och sen klippte vi ut änglarna efter en mall och vek ihop med hjälp av två skåror.. Ängeln är alltså gjord i ett stycke utan lim och de två färgerna beror på att det är olika sidor av pappret som syns. Smart va? Jag ritade av mallen för att göra några änglar hemma.

De änglar vi gjorde var till Adventsfönstret i Mariakyrkan. I ett av fönstrena ut mot vägen har de olika utställningar varje dag i advent. Våra änglar ska stå där den 8/12, så om ni har vägarna förbi kan ni svänga in och kika. I fjol gjorde vi granar och julstjärnor…

På dan for jag till loppisen och pratade med Mia som jag bokade av och hon beklagade förstås det som hänt. Något hade inte funkat med uppsägningen av det andra båset. Jag förstår att sånt kan hända, men trots allt känns det inte lika roligt längre, utan mer som att jag får bita ihop och slutföra projektet. Jag såg att jag redan hade sålt några saker och när jag gick in och kollade mitt saldo i kväll, såg jag att summan för ett visst klädesplagg från Gudrun Sjöden inte fanns med. Jag hoppas att det inte är stulet, utan bara ute på vift… kanske i det andra båset. Mina prislappar var inte utbytta, utan bara markerade med orange penna så att kassan skall slå in rätt. Det känns inte bra, men jag orkar inte bråka. Världen brinner och folk svälter, så jag vill verkligen inte gnälla över småsaker.

När jag kom ut från Rebuy möttes jag av en vacker solnedgång och plötsligt kände jag att jag försonats med gårdagen.

Internet fungerar i dag, däremot fungerade inte inloggningen till det nya fakturaprogrammet som vi anslutits till efter sammanslagningen av HSB Umeå och HSB Nord. Jag har fått inloggningsuppgifter och lösenord, men systemet släppte inte in mig när jag skulle gå in och göra en kontering. Jag har mailat till ansvarig och fått svar att NU ska jag komma in. Wish me luck! Jag hatar när system inte fungerar.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken fin ängel! Och så smart att göra den i ett stycke! Tyvärr är jag inte i närheten och kan se dem, men gklad för att du visade din.
    Förstår att det inte alls käns lika roligt med loppisen när det krånglat, men som du skriver så finns det värre saker, men klart att du är irriterad.
    Lycka till nu med inloggningen! Håller tummarna
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag tog några bilder på alla änglarna, men det blev så gyttrigt… Få se hur vår lärare arrangerar dem i fönstret.
      Loppisen börjar löpa på och jag kunde logga in och betala fakturorna som hade samlats medan systemet var stängt, så nu kan jag pusta ut. 🙂
      Kram!

  2. Judy

    Happy December 1st. Marja! 🙂 Beautiful water colored angel! I’m going to try crocheting one and possibly some snowflakes. Glad that items are selling in your booth. Most sunsets are so lovely and would make nice jigsaw puzzles. Good luck with the computer programing system. Have a nice evening. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Crocheted angels are beautiful and snowflakes are ideal for crocheting. Wish I could see your work. 🙂
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.