Marja

Den långa resan.

En sån där dag…

IMG_20161118_121408

De här ljusen gjorde vi på akvarellmålningen för ett par år sedan. Man täcker hela pappret med färger och sedan river man ut blockljus, lågor och ljusbågar (om man vill). Så enkelt, men effektfullt. Den här tavlan tar jag fram till jul. Borde kanske rama in den.

I dag har jag haft en sån där otursdag, när allting går snett. Varför slutar alltid såna dagar med att jag slår huvudet i den öppna skåpdörren då jag tömmer diskmaskinen och sätter mig ner på golvet och börjar gråta? Jag är lite allmänt stressad. Man kan ju undra varför jag skulle ordna med båsloppis just nu, men jag ville ju sälja den vita julgranen och julsaker som bara låg uppe i förrådet och då måste jag ju göra det före jul och inte efter.

I dag har jag inte varit där, jag hade saker att göra hemma och tänkte bara fara till Ålidhem och handla lite mjölk och toapapper mellan två bussar. Det började med att jag missade bussen eftersom det var lördagstidtabell. Just då kom jag på att jag hade glömt fylla på busskortet på nätet, jag kör med månadskort så här på vintern. Okej, tänkte jag, jag har en kvart på mig till nästa buss, så jag sprang in, öppnade datorn och satt med täckbyxor och tjock jacka och fixade busskortet. Jag fick svar att kortet var påfyllt. Hittade inte glasögonen, vimsade runt… hittade dem…hittade inte nyckeln för den hade jag lämnat i dörren i brådskan. Jag hann till bussen, men pengarna hade inte kommit in på kortet så jag fick köpa en dyyr enkelbiljett. Gick till Lidl och fyndade jättefina pysselförpackningar att göra julkort av, samt annat julfint. Lugnade ner mig lite, men när jag skulle betala och hade knappat in min pinkod fick jag en blackout. Vad vad det man gjorde nu? Där stod jag och försökte få i gång hjärnan och till slut rasslade det till. Jag skulle ju trycka på den gröna knappen med OK! För en sekund blev jag orolig.

När jag skulle åka hem hade kortet hunnit laddas. Då kunde man ju tro att allt skulle gå bra resten av dagen, men jag har snavat och snubblat in i väggen, lagat mat och skvätt och skvimpat så jag blev tvungen att tvätta köksmattan, pressade en lime att ha i dricksvattnet och hällde ut allt på golvet och så slutade det med att jag som sagt slog huvudet i den öppna skåpdörren så jag fick blodsmak i munnen. Efter det har jag lyckats tvätta och dammsuga och så satte jag mig och såg på ’Så mycket bättre’ och tryckte i mig en stor honungspomelo.

I morgon är en ny dag.

God natt mina vänner <3

8 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Grandmother! Hade ju tänkt det, men i stället blev jag strandad på Mariedal när bussarna slutade gå på grund av halkan och ingen taxi fanns att uppbåda. 🙂 Skriver ett inlägg om det senare i kväll.
      Kram!

  1. Ditte

    Oj, det var mycket oturligtpå en och samma dag men kanske bllir det en bättre dag idag.
    Och en inre stress kan påverka mycket.
    Tyckte verkligen om dina fina ljus och visst skulle du rama in målningen.
    Skönt att det blev en mer odramatisk kväll än vad dagen varit.
    Önskar dig en lugnare dag idag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Hade verkligen tänkt att ta det lugnt i dag, men så blev det inte. Ska skriva ett inlägg senare i kväll. 🙂
      Kram!

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Marja , såna dagar har vi alla ! Då är det bäst att strunta i alla föresatser om vad man ska göra och istället ägna sig åt nåt som roar en !
    Den ljustavlan är helt underbar !! Rama in och häng upp !

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Inga-Britt! Det är väl så att är man lite irriterad så blir man fumlig och ofokuserad och det byggs på efter hand, så då är det faktiskt bäst att bryta den onda cirkeln och göra något helt annat. Ska tänka på det nästa gång. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.