Marja

Den långa resan.

Skriver på plattan

IMG_20161206_001313

Titta vad jag hittade i brevlådan när jag kom hem i dag. En riktig saffranskuse. Jag lånade ut mitt gästparkeringskort till mina grannar (de hade förlagt sitt ) och blev belönad för min vänlighet. De är så söta.

Jag hade varit och ätit lunch med skrivargruppen på Ersboda. Min buss går raka vägen dit, så för en gångs skull behövde jag inte planera för några byten. Vädret var fint i dag. Solen kämpar på, men orkar knappt över horisonten just nu. Klockan halv ett såg det ut så här.

IMG_20161206_001412

Himlen var så vacker och det var nästan så man väntade sig att änglarna skulle visa sig där uppe vid molnkanten.

Efter lunchen promenerade jag till loppisen på Mariedal. Kamerorna var inte flyttade, men jag sa till och fick dem på en hylla högre upp. Sen klagade jag på att saker försvinner från båset. De tycker nog att jag är en riktig gnällkärring. Jag gick ett varv runt alla bås och hittade skorna ställda i ett tomt bås, men inte morgonrocken från Gudrun Sjöden. Någon har väl velat ha den, men tyckt att mitt pris var för högt. Hoppas hon använder den själv och inte säljer vidare. Jag ska hålla ett extra öga på Tradera och Köp och sälj-annonserna i tidningen.

Jag har fortfarande inte kommit in på Internet med min dator, utan skriver på surfplattan. Jag har gjort en till felsökning och nu säger den att jag saknar ip konfigurering. Hur har jag kunnat surfa ett halvår utan den? I morgon måste jag ringa efter hjälp. Så irriterande att vara utan dator.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt att få en saffranskuse som tack! Förstår att du blev glad!
    Visst är det fint med dessa vackra himlar och de lyser verkligen upp. Dagarna är ju korta så allt ljus tas emot med glädje.
    Väldigt vacker bild!
    Trist att det krånglat så med loppisen men kanske går det nu bättre med kamerorna när de kommit ett snäpp högre upp.
    Kram från ett vackert Stockholm i sol.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Saffranskusen var väldigt god. Loppis slutar på fredag och det känns skönt. Kamerorna kan jag alltid sälja på Tradera.
      Ha det så bra var än du nu är!
      Kram!

  2. Elisabeth

    En Gudrun Sjödén morgonrock vill man ju inte bli av med bara så där! Dåligt att de inte kan hålla bättre koll även om det så klart är svårt när snattare är duktiga när de väl hittar ett fungerande system. Ersätts du inte på något vis för det? Man får vara en gnällig kärring ibland. Det är ju dina saker.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      De som snattar vet nog vad de tar, för jag är nästan säker att de säljer vidare. Jag köpte morgonrocken på Tradera, så därför ville jag inte lägga ut den där igen. Nej, jag får ingen kompensation, jag lägger ut mina varor på egen risk. Deras kameraövervakning är ett skämt. Jag såg i dag att de har en skärm vid kassorna, men ingen tittar på den.
      På fredag när jag tömmer mitt bås, ska jag säga vad jag tycker.

  3. Elisabeth

    Det är kanske en bra idé att använda Tradera och Blocket istället. I alla fall för sådant som man kan få en rejälare slant för. Mindre risk för att det blir förlust som det verkar finnas risk för på loppiset. Minns en gång när jag la ut en Filippa K jacka som blivit alldeles för stor. Den kostade 3200:- och eftersom jag bara använt den i ett år och den var i gott skick så provade jag Blocket och tyckte själv att 1800:- var en alldeles för hög summa men gissa om jag blev förvånad när tio svar trillade in på mailen efter bara en halvtimme. Några bjöd långt över det jag ville ha!? Jackan blev såld samma dag och jag blev glad över de extra tusenlapparna. Tradera har jag inte vågat mig på ännu 🙂 Så mycket man skulle kunna tjäna en slant på om bara tar sig tid att göra det.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har sålt en hel del på Tradera, mest Gudrun Sjöden och mina finska smycken och där finns det ju seriösare köpare som vet vad saker är värda. Det som kan vara bökigt är att man ska skicka sakerna runt hela Sverige, men jag älskar ju att slå in paket… 🙂
      Rebuy är ju en loppis och då får man sätta priserna därefter. Har man barn är det en guldgruva med fina barnkläder och leksaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.