Marja

Den långa resan.

Somnar hela tiden

Oj,oj,vad det blåser.Jag sov knappt något i natt, för stormen ven i knutarna. När jag till slut kom till ro, ringde väckarklockan… Jag skulle ta morgontåget till Stockholm. Det blev besvärligt…blötsnön yrde, lokalbussen var försenad och proppfull. Det doftade våta ytterkläder och en stackars baby låg och skrek i en vagn. Min väska och jag var i vägen för alla och det kändes som en befrielse att komma till den färgglada entrehallen på Umeå Östra

IMG_20170111_223945

Tågresan gick bra. Jag sov faktiskt en stund och sen hade jag sällskap med en trevlig kvinna som steg på i Kramfors. Ibland blir tillfälliga möten så fina. Vi pratade mycket, men löste också tidningen Kupes korsord tillsammans.

I Stockholm var det full storm. När jag kom till lägenheten lät det som åskknallar utifrån. På andra sidan lekparken renoverar man ett flera våningar högt bostadshus, som är helt och hållet inplastat. Nu hade plasten rivits sönder i blåsten och de långa remsorna smällde för varje vindpust. När jag stretade iväg till Konsumbutiken på hörnet och gick förbi, lät det som krig där uppe i plasten… öronbedövande smällar. Jag smög längs husväggen för jag kunde tänka mig att det inte skulle vara så roligt om ett stort plastskynke skulle komma flygande.

Nu har det mojnat lite och plasten har lossnat, så jag behöver inte vara rädd för att inte kunna sova. Jag är så himla trött och somnar hela tiden… jag somnade framför TV:n och hörde inte när Johanna ringde, trots att mobilen låg i soffan bredvid mig. Pinsamt.

I morgon skall jag vara pigg och träffa flickorna. Längtar.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Judy

    Your trip was quite eventful so far. Glad the train ride went better than the bus. Sure is good to meet friendly people in your travels and especially one to enjoy a crossword puzzle with. The storm in Stockholm sounds like today over here. We had deep freeze temperatures. Was it just as cold there? Have a good night’s sleep so you can have a wonderful time with your girls. Enjoy the trip! 🙂 Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you! Judy! It’s not cold…about 0 degrees, so the snow that comes down is wet like rain. The worst weather…
      Hugs!

  2. Ditte

    Välkommen till Stockholm! Men du kom till ett riktigt busväder. Kan tänka mig att plasten slår i huset i närheten av dig. Hoppas dock det snart lugnar sig, Känns lite bätttre nu framåt småtimmarna. Men jag kan inte sova me döppet fönster i natt för det blåser och dundrar alltför mycket.
    Önskar dig en trelvig dag me dde dina i morgon och hoppas vi hinner ses.
    Kram och natti.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det blev lugnt och alldeles tyst till natten och jag har sovit som en stock.
      Vi får höras. Kram!

  3. Anncharlotte Johansson

    Vilken fin bild av entrehallen på Östra Station. Måste nog göra mig ett besök dit, har aldrig satt min fot där trots att jag är umebo sedan mer än 40 år????

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anncharlotte! Jag tycker verkligen att du ska göra ett studiebesök till Umeå Östra station. Hela byggnaden är spännande med allt glaset och så entrehallen som har pelare i fyra olika färger. Sen står ju ett konstverk av Knutte Western, en liten barnhemsflicka, på vån. 3 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.