Marja

Den långa resan.

Snöslask och grått i storstaden

IMG_20170112_220424j

Fantastisk fullmåne i kväll, som stundvis gömmer sig bakom molnen.

Jag sov riktigt bra i natt. Det blåste inte så mycket längre och plasten som lät så förfärligt hade rivits ner av blåsten. När jag sent om siden vaknade och steg upp, kunde jag se förskolebarnen njuta av snön i temalekparken på andra sidan gatan. Som små bin svärmade de omkring i sina gula skyddsvästar. Så härligt att titta på. Sen försvann de flesta som genom ett trollslag, men några blev kvar och åkte kana nerför den lilla bron.

IMG_20170112_220334

Den där lekplatsen måste vara ett paradis för barnen.

Precis när jag skulle gå till tunnelbanan började det snöa…stora blöta flingor. Jag skulle till Varsam, en sjukvårds- och hjälpmedelsaffär på Kungsgatan, och när jag kom dit var jag alldeles blöt. Lyckligtvis är min täckkappa vattenavvisande, så jag blev inte genomblöt. Jag köpte ett till knästöd. Köpte ett i somras, som jag är nöjd med och tänkte att ibland kan man behöva ett på båda knäna. Sen köpte jag hudlotion i stora flaskor och så hittade jag enkla hjälpmedel för att öppna flaskor. Jag ska lämna ett här… I går använde jag nötknäpparen.

Sen gick jag till en konstnärsshop på Kungsgatan. Det är som en godisaffär för mig. De hade rea på allt möjligt, men jag var ståndaktig och köpte bara en liten akvarellkaka. Jag kan inte vara utan en grön färg som kallas sap green.

Så småningom blev det dags för Johanna och Ronja att sluta jobb och skola och det krävdes lite koordination för oss tre att hitta varandra. Vad skulle man göra utan mobiltelefonerna? Vi hittade varandra och gick och åt på ett asiatiskt ställe på Sveavägen som heter Mandarin City. Vi åt buffé och det passar mig väldigt bra för då kan jag välja det som passar mig. Det var gott och trevligt att i lugn och ro få sitta och prata med tjejerna.

I morgon eftermiddag ska vi åka till Gudrun Sjödens lagerbutik.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Tyvärr var ju inte alls Stockholmsvädret på sitt bästa humör igår men det får gå åndå.
    Långpromenaderna hoppar jag gärna över dessa dagar men ut en tur vill man gärna ändå.
    Bryggartäppan är verkligen en pårla och jag är ofta där med barnbarnen och alla årstider.
    Trevligt att du träffade de dina och att äta tillsammans i lugn och ro är så mysigt.
    Idag ser vädret lite piggare ut, i alla fall just nu.
    Önskar er en fin dag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! I dag var det ju vackert med solen som tittade fram. Vi fick ändra våra planer och jag tog en tur till Gamla stan. Tog tunnelbanan. 🙂
      Kram!

  2. Paula

    Hej, så du är i hufvudstaden? Jag tänkte just när du berättade om att det var blött i snön, vad i hela friden, i Umeå, nu?? Men då var det tack o lov inte så illa…Jag njuter riktigt nu när vintern är här, men jag förstår att du njuter av att hälsa på dottern. Till våren ska jag göra ett huvudstadsbesök har jag tänkt, nu har äldsta barnbarnet en trea så han kan gott hysa in sin mormor där ett par dagar! Har några nätvänner där som jag aldrig träffat och som jag gärna skulle vilja möta. En riktig nostaligtripp får det bli.
    Ja Krysset löste jag alltid förut, sen gick jag över på bara Hemmets Journal, och nu velar jag mellan den o Lyckokrysset. Tror inte jag ska ha bägge, Hemmets Journal läser jag inte alls utan river bara ut korsorden, ganska onödigt…Aftonbladets kryss var bra på den tiden jag köpte dem för några år sen. Ha det så gott nu med familjen! Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Paula! I Umeå har det varit riktigt oväder och nu har de mycket snö därhemma. Hoppas att den ligger kvar tills jag kommer hem. 🙂
      Jag åker ju ner till Stockholm när tillfälle ges, dvs när lägenheten här på Söder är ledig. Just nu har vi bytt lägenhet, exet och jag.
      Hoppas du kommer iväg till Stockholm till våren.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.