Marja

Den långa resan.

Trerätters hemma hos kocken

För första gången hittade jag inget på Gudrun Sjödens lagerbutik. Mycket konstigt. Det fanns mcket att välja på och rea på det mesta, men ändå blev det inga köp, utan vi satt och fikade och pratade. Det har blivit som en ritual att Johanna och jag åker ut till lagerlokalen, går systematiskt igenom hela butiken, kanske provar något och sedan sätter oss med en kopp kaffe. Och det är då, i lugn och ro på tu man hand, som vi utbyter förtroendena med varandra.

Sen for vi och hämtade Johannas svärmor och så for vi till den nya bostaden, där kocken Erik hade tillagat en trerättersmiddag.

IMG_20170115_004128 l

För en gångs skull fotograferade jag maten. Gravlaxtoast, biff a la Lindström med rödvinssås och stekt potatis, fruktsallad marinerad i lite Amaretto och sedan kaffe i de nya muggarna från Marimekko, som jag hade med mig som inflyttningspresent.

Jag fick en försenad julklapp. En skärbräda designad av Lisa Larsson.

IMG_20170115_004042

Jag har ju redan en katt som jag är väldigt förtjust i. Nu ska den få sällskap av ugglan.

Och så fick jag träffa fina Mara och nu kliar det i mina ögon.

IMG_20170115_004159

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad gott och så trevligt att bli bjuden på en trerättersmiddag.
    Förstår ni hade en trevlig kväll. Och uggle skärbrädan är verkligen fin.
    Marimekkomuggarna är jättefina, har inte alls sett dem så nu får jag ut och leta. Har ett par, en vit och en röd från Iittalla och de är jag också väldigt förtjust i.
    Önskar dig en fin söndag kväll.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Muggarna hittade jag på Åhléns. ..det finns en rosa ros på motstående sida och de ingår i serien ’siirtolapuutarha’, alltså ’koloniträdgården’. De här är 4 dl, men det finns en 2,5 dl variant, som jag tänker köpa till mig själv.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.