Marja

Den långa resan.

’Siirtolapuutarha’

Jag fattar ingenting. I går kväll efter att jag fått beklaga mig här på bloggen satt jag i soffan och kände att värken i vänster fot och vad plötsligt släppte och jag kunde gå på foten obehindrat. Hela söndagen och måndagen hade jag haft en djävulusisk värk och smärta… ingen svullnad eller rodnad…och så var det som en stor kramp bara släppte. Jag proppade i mig värktabletter, sov hyggligt och hade inga problem att ta bussen till tandläkaren och gå via Vänortsparken, där morgonsolen lyste på den hårda skaren.

IMG_20170124_141024

Tandläkarbesöket gick jättebra. Jag hade tagit värktabletter och var lite hög av glädje att kunna använda mina fötter igen. Vi slipade ner mina framtänder och nu har jag ett par vita attrapper tills jag får mina kronor om en dryg vecka. Jag tycker jag ser ut som en kanin, men det är ok när den värsta behandlingen nu är över. Tandsköterskan var urförkyld… hostade och snörvlade hela tiden, och det tyckte jag var lite obehagligt. Visserligen hade hon både munskydd och plasthandskar, men ändå…

Det var näst sista tandläkarbesöket och jag bestämde mig för att belöna mig själv nu innan jag blir snål efter den stora räkningen, så jag gick till Designbutiken och köpte några kaffemuggar.

IMG_20170124_181802

Det är Marimekkos design ’siirtolapuutarha’, koloniträdgården/kolonilotten. Jag köpte ju den stora temuggen till Johanna, Erik och Ronja i inflyttningspresent och blev så förtjust i mönstret. De mindre kaffemuggarna finns med två mönster, dels trädgårdsmönstret och dels ett urbant mönster med höghus. Jag kunde inte bestämma mig, så jag köpte två av varje. Sen har jag suttit här hemma och velat och tyckt att jag ändå vill ha mönstret med höghusen, för de muggarna ser sirligare ut… men nu ska jag nog behålla båda sorterna.

Jag har som snöat in på det här mönstret och var väldigt nära att köpa gardintyget i grönt och blått till sovrummet. Det är ganska mörkt, men blir bra att dra för till natten nu när det blir ljusare. Få se hur jag gör.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så skönt att värken i fötterna släppte men undrar dock fortfarande vad den kan ha berott på. Viktigt är nu att du inte har ont.
    Vilken lättnad att tandläkarbesöket gick så bra och jag tycker du gjorde allseles rätt i att belöna dig själv. Muggarna är verlöigen vackra och jag ska när jag kommer hem leta efterdem i Stockholm. Ska även se hur gardintyget ser ut. Säkert jätttefint.
    Sol här idag och det känns hoppfullt och senare på dagen värmer solen fint.
    Kram och trevlig onsdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har haft sådana värkattacker tidigare och då har läkarna pratat om neuropati eller gikt. Nu vill jag ha en ordentlig utredning.
      Härligt att solen kommit tillbaka! 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.