Marja

Den långa resan.

Häftig solnedgång

IMG_20170130_155502

Det här röda molnet som uppstod vid solnedgången i dag, har visats av många umebor på Instagram. Det var vackert, men samtidigt lite läskigt för att det var så kompakt.

Jag har varit ute och rantat hela dagen. På förmiddagen var jag på hälsocentralen och lämnade prover på labbet. Blodtrycket var högt som vanligt när sjukvårdspersonalen mäter. När jag sen mätte hemma i lugn och ro, var det mycket bättre och senare bra. Ska mäta några dagar nu.

Sen hängde jag med till Avions shoppingcentrum och ikea och där kan man ju vara i timmar. Jag var på Panduro och köpte bl.a. en egen övningsbok för ’brush lettering’, d.v.s. kalligrafi med pensel. Jag köpte en till Johanna i julklapp + ett set fina japanska penselpennor och nu vill jag också lära mig… om det går. Jag har aldrig gillat min handstil och gick en kurs i kalligrafi en gång. Då skrev vi med stålpennor och tusch. Nu skall jag försöka med mina akvarellpenslar.

På Avion har de en fin toalett, där man bara behöver sträcka fram händerna och får i tur och ordning tvål, vatten och varmluft. Väldigt välorganiserat.

IMG_20170130_135137

Till lunch blev det ikea-köttbullar och sen hittade jag den där runda brickan som roterar. Den kan vara praktisk att ställa mitt på bordet någon gång.

Jag sov dåligt i natt igen och har verkligen haft svårt att hålla mig vaken i kväll. I.natt.vill.jag.sova.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Spännande moln och en väldigt vacker bild! Jag tittar gärna på dessa avackra solnedgångar och har svårt att se mig mätt.
    Så trevligt med kallligrafi . Provade lite i Peking och då var det med penslar och tusch men mun framgång var mest spretig. Men jag beundrar verkligen de som kan. Kinesiska barn börjar lära sog redan vid fyraårsålder och kallgrafi ingår i skolan. som ämne. Ska blir roligt att se hur du får till det för jag kan tänka mig att du har det rätta handlaget.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Kalligrafi med pensel är väldigt svårt, det gäller att trycka olika hårt och att ibland använda tippen av penseln. Få se hur jag klarar det. Har lite svårt att disciplinera mig. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.