Marja

Den långa resan.

Färdig!

IMG_20170214_112601

Veckans tulpaner är röda med lite svarta inslag. Väldigt tjusiga.

Ja hörni… i dag blev jag äntligen färdig hos tandläkaren efter drygt ett år av smärta, infektioner, tre tandutdragningar, implantatoperation och två jättefina kronor på framtänderna. Vilken resa det har varit.

Jag har en jätteduktig tandläkare och en gullig tandsköterska, som båda två fick en kram i dag. Vi pratade om gårdagens oenighet och jag bad om ursäkt för att jag var kinkig och otålig och tandläkaren bad om ursäkt för att han är envis och det är han ju för att han är väldigt ambitiös och ganska erfaren.
Jag har inte betalat någonting under hela året, så jag fick en saftig räkning, men jag var föreberedd, för jag hade godkänt ett kostnadsförslag. Nu ska jag bli kallad i höst för att kolla upp implantaten.

I morse vaknade jag av att jag trodde att någon låg bredvid mig och snarkade, men det var jag själv som låg och pep ur luftrören. Hostan blir bättre, men det piper fortfarande i rören… förra gången trodde doktorn att jag hade förkylningsastma och ville att jag skulle suga i mig Bricanyl, så jag får väl göra det nu också. Jag har inte astma och vill inte ha, så därför har jag nonchalerat pipet.
Jag har varit lite yrslig också och det är väl därför jag snubblar och tar snedsteg. I dag snurrade det till ordentligt när jag satte mig upp i tandläkarstolen efter behandlingen. Jag fick sitta ett par minuter och hålla i huvudet.

I kväll var det akvarellmålning och det var så himla trevligt. Vi fortsatte att måla rosor och mina blev ännu värre än förra gången. Nej, rosor är inte min grej… tacka vet jag tulpaner, blåklockor och fantasiblommor. Nästa gång ska vi måla fåglar…bestämde vi rent spontant. Stackars vår lärare… hon har säkert planerat hela terminen och så saboterar vi hennes planering med våra påhitt.

Ha en lugn torsdagsnatt <3 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Grattis! Så skönt att du är klar med allt jobb hos tandis. Tid har det tagit men nu kan du glädjas och känna dig fin.
    Trist med luftrören men bricanylen kan nog hjälpa till en del och det vare sig du har astma eller inte.
    Roligt att du kom iväg till akvarellmålningen och ni har ju alltid trevligt så kanske är inte resultatet det viktigaste. Och att måla fåglar nästa gång känns kanske mer lockande.
    Önskar dig en trevlig torsdag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det är så himla skönt att allt äntligen är färdigt. Jag visste ju att det skulle ta lång tid med ett par läkningsperioder, men mot slutet blev jag lite otålig.
      Bricanyl hjälper bra, både mot pollenallergi och förkylningspip. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.