Marja

Den långa resan.

Ostyriga tulpaner

IMG_20170223_122339Veckans tulpaner är diskreta i färgen, men för övrigt ostyriga. I natt hade de vuxit och böjt sig hit och dit över vaskanten, men efter kapning, kallt vatten och ett par isbitar i vattnet, skäpte de till sig. Visste ni att isbitar i vattnet är som Viagra för tulpaner?

I går tyckte jag att jag var ganska pigg och hade tänkt ge mig ut på äventyr i dag… men när jag vaknade var jag inte alls så pigg. Huvudvärk och yrsel när jag lägger mig ner, inte så mycket när jag stiger upp. Ute snöade det ymnigt, så jag bestämde mig för att vara hemma. När jag hostat upp mig, snutit ut, ätit frukost, gjort morgontoaletten och klätt på mig, var jag så trött att jag ville gå och lägga mig igen.

Tejpningen av hälen känns bra. Nu har jag ju inte varit ute och gått så långt med den, men jag har stått och strukit en stor tvätt i dag och det gick bra. Sen har jag bara läst och tittat på TV. Och så somnade jag sittandes en stund och vaknade precis när jag höll på att falla framstupa i golvet… eller jag hade väl antagligen slagit ansiktet i bordet.

I morgon är det fredag. Igen? Veckorna går fort… jag tycker att det är antingen måndag eller fredag hela tiden. I helgen måste jag orka ta en tur ner till sjön.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Förstår verkligen att tröttheten är besvärande men hoppas att den och infektionen snart lämnar din kropp.
    Fint att tejpningen verkar fungera för då är i alla fall hälen lite piggare.

    Tulpaner kan ju vara kinkiga och särskilt om de är hårt drivna. Har också provat med isbitar i vattnet och visst blir tulpanerna piggare.
    Önskar dig en piggare dag.
    Strålande vintersol i Stockholm och några minusgrader och snöfritt.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Njut av solen! Här är det mulet, sex minusgrader och kall blåst.
    Ha en trevlig helg! Kram!

  3. Judy

    Lovely tulips! I didn’t know that about ice cubes. Wishing you better health and lots of rest. I look forward to more lake pictures. 🙂 We are about -10 with not much snow. Have a wonderful weekend! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I’m still feeling tired and low, but people say that it’s the kind of flue going around now, so I’ll just have to be patient.
      Wish you a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.