Marja

Den långa resan.

En domherre eller en pingvin?

DSCN1563

Veckans tulpaner är gula med fränt röda kanter. Jag gillar gula tulpaner och tycker att de står sig längst. De här är fortfarande krispiga efter flera dagar.

Jag börjar bli piggare och har varit ute i det fina vintervädret. Det snöar smått nästan hela tiden och jag tycker att det blir så vackert. I går var jag på Strömpilen och handlade och gick då förbi min favoritbjörkdunge på vägen hem från bussen.

IMG_20170307_140512

Björkstammarna är så fina i solen mot den vita snön.

Sen gick jag förbi en annan skog. Här brukade jag promenera ibland, men nu är det en cross-country bana där på somrarna.

IMG_20170307_161833

I kväll var det akvarellmålning. Det var tre veckor sen sist, så jag har inte missat en enda gång trots att jag varit sjuk. Vi skulle ju måla fåglar och av någon anledning var jag inte så inspirerad. Jag kan ju aldrig bestämma mig om jag ska måla av bilden, eller om jag ska måla fritt. Oftast blir det något misslyckat mitt i mellan. I kväll målade jag bl.a. en domherre med vackert rött bröst, men med formen av en pingvin. Nästa vecka ska jag ta revansch och måla en fin domherre som jag kan visa upp.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jättefina tulpaner! Tyvärr tycker jag att en del jag köpt hem har varit hängiga och slängiga efter ett par dagar och det trots isbitar och att jag ställt den kallt på natten. Är väl alltför gårt drivna. Köper jag på Hötorget är det klart bättre kvalité. Får nu ta en tur dit.
    Här håller snön nu på att regna bort så det är fint att se dina vackra snö och vinterbilder. För egen del vill jag ha tillbaka våren snarast.
    Akvarellmålningen verkar rolig och skönt att kunna göra lite som man känner för.
    Stor kram från ett regningt Stockholm

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är stor skillnad på tulpanerna man köper. Jag har börjat känna på bladen och väljer de krispigaste. De här jag har nu har stått i över en vecka och är så fina nu när de är utslagna.
      Här snöar det fortfarande… blötsnö…det ser så vackert och rent ut på ytan, men det känns blött när man går ute.
      Kram!

  2. Judy

    Gorgeous tulips! 🙂 Nice scenery of birch trees and the forest. Will look forward to your next watercolor painting as I’m sure this one was just fine. Last week and this one have been very cold again with still not much snow. Have a good day. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! The temperature is about zero now, but the snow is still white and beautiful.
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.