Marja

Den långa resan.

Bara en kort promenad

IMG_20170319_181719

Himlen var väldigt ljusblå i dag och solen lyste på snön som fortfarande ligger kvar på taken. På marken är det bart… eller isigt, men det är definitivt vår i luften. Jag skulle ta en snabb tur ner till sjön, men mitt dåliga knä hade hamnat i ett ogynnsamt läge, så varje steg gjorde ont och jag vände vid den stora björken. Ibland får man erkänna sin förlust.

IMG_20170319_152715

I går tillbringade jag många timmar på Avions shoppingcentrum. Lördag är kanske inte den bästa dagen att fara dit på, men jag är bra på att avskärma mig och gå i min egen värld. Avion firar 1 år sen öppnandet och jubileumserbjudandena var många. Bl.a. hade Ecco annonserat om offroad sandalerna för nästan halva priset. Nu var det bara de blå man fick i damstorlekarna och bruna i herrstorlekarna. Jag har två par av samma modell och kunde tänka mig ett par fräscha till sommaren. Men blått är inte alls min färg. Jag provade i alla fall och kände att sulan var perfekt för min onda häl, så då knep jag det sista paret i min storlek. Och jag ångrar mig inte.

IMG_20170319_120607

På Panduro stod jag och tittade på scrapgrejer då en av expediterna smög på mig bakifrån och frågade om jag behövde hjälp. Jag hade stor lust att fråga om jag såg ut som jag behövde hjälp, men svarade som vanligt att jag tittade vad de hade. Jag blir lite irriterad av att bli attackerad av expediterna och tycker att de kunde tolka bättre om man är villrådig eller inte. Eller helst vänta tills man ber om hjälp.

Lunch på Ikea… inte köttbullar den här gången, utan jag prövade deras nyhet: laxwallenbergare. Ugnslaxen har antagligen blivit för dyr, så nu kör de med ‘laxfärsbiffar’. De smakade lax och var goda trots en något gummiaktig konsistens. Sen köpte jag lite smågrejer, bl.a. vattenkannan ‘bittergurka’. Jag vet inte än hur praktisk den är, men den är snygg där den står i fönstersmygen.

IMG_20170318_185953

Konstnärsdockan på bilden hittade jag på TGR. En billig variant och jag vet inte om jag behöver den, men den stod med armarna så där och vem kan motstå den gesten. ‘Äntligen kommer du efter mig’, tyckte jag den sa.

För 10 minuter sedan blev jag ett år äldre. Ingenting att fira längre… har tänkt fara ner på stan och äta en god lunch och sedan gå på bio och se Sameblod.

Ha en lugn måndagsnatt <3

12 kommentarer

 1. Agneta

  Vill ändå säga gratulerar ????! Fin dag att fylla år på!
  Vill också tacka för en bra blogg där du berättar så intressant om din vardag i stort som smått.

 2. Judy

  Happy Birthday Marja! :) Wishing you a wonderful day! :) Happy Spring to you as today is the official day. Nice photos. I like the blue sandals as that is one of my favorite colors. The doll seems to say Hugs! Hope you treated yourself well as you deserve the best.. Hugs! Judy

 3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Thank you, Judy! :) I’ve had a nice and quiet day, just as I wished. Not the programme I had planned, though.
  Hugs!

 4. Terttu Haapanen

  Hei Marja! Sydämelliset onnitteluni sinulle syntymäpäivänäsi! Itse täytin ”täysiä” vuosia lauantaina. Sisareni olivat luonani. Halaus Terttu

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Kiitos Terttu! :) Ja paljon onnea itsellesi näin jälkikäteen!
   Halaus!

 5. Inga-Britt Gustavsson

  Men , Stort GRATTIS , Marja !! Du vet , eftersom jag inte skriver så ofta numera kommer min gratulation lite senare !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>