Marja

Den långa resan.

Förvirrad dag med tuppavslut

DSCN1596

Jag hade tänkt måla en till papegoja på akvarellen i dag, men föll för grupptrycket och målade en tupp som alla andra. Det tog på krafterna och jag är inte alls nöjd. En väldigt säregen tupp blev det.

Gårdagens huvudvärk låg och pyrde hela natten och i morse vaknade jag av en sådan där dunka-dunka huvudvärk som gör en illamående och väldigt olustig. Jag började till och med fundera över om det var något på gång, hur länge jag ska vänta innan jag ringer efter hjälp och fick andra katastroftankar, men efter en dubbelalvedon och en stund på spikmattan, kunde jag stiga upp och äta frukost.

Och sen skulle jag ju ringa dagens samtal till Telia. I stället för att ringa till faktureringen, valde jag avtalsavdelningen, som jag pratade med i februari när jag ringde och avbeställde den här tjänsten som fortfarande faktureras oss. Direkt när jag presenterade mig, rasslade det till och personen som svarat kopplade mig direkt till den här viktiga mannen. De hade väntat på mitt samtal. Ok, jag fick då äntligen prata med ’rätt’ person och ja, han höll på och utredde var, när och hur saker och ting hade hänt, eller inte hänt och sen skulle jag få veta om mina krav skulle godkännas eller ej. Mäh… det lät ju som jag kommit till Försäkringskassan. ’Jag säger inte att du inte har rätt’, sa han, men jag måste u.t.r.e.d.a. varför det har blivit så här först. Suck! Efter en stund ringde en kvinna, samma kvinna som tog emot min avbeställning i februari, och ville ha lite fakta om när och hur… som tur var hade jag skrivit upp alla data och samtal m.m.och när jag pratade med henne fattade jag att det här hade rört upp något hos dem…
Ok, jag har släppt det där nu och väntar bara på klartecken att jag kan betala fakturan, eller om jag ska bli tvungen att bestrida den.

Sen ringde en sån där knäppgök som påstod sig vara från Microsoft och sa att min dator håller på att krasha och jag måste slå på den omedelbart. Jag sa att det inte var sant och att han var en skojare. Då blev han förbannad och skrek att min dator visst håller på att krasha… att han skulle se till att den krashade…You just watch and see! Då sa jag att han hotade mig och att jag tänkte polisanmäla honom OCH så sa jag det där vanliga att jag inte ens äger någon dator…
Egentligen borde man ju bara lägga på luren direkt.

Sen var det ju skönt att få fara iväg till akvarellen. Vi var inte så många i kväll och alla kunde delta i samtalen medan vi målade våra tuppar. Ibland kan samtalen bli riktigt djupa och förtroliga.

I morgon är det vattengympa och så ska jag kanske berätta om mitt besök hos dietisten i går.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

3 kommentarer

  1. Isak på Telia

    Hej Marja!

    Jag tror bestämt att jag varit härinne och kikat förut, kanske har jag till och med redan bett om ursäkt? Om så är fallet passar jag nu på att be om ursäkt igen, jag vill också klargöra att detta absolut inte är okej.
    Nu verkar du ju i och för sig äntligen ha kommit i kontakt med någon som sitter på all nödvändig information men skulle vi återigen gå bet så hittar du mig och mitt gäng på Facebook.

    Du är varmt varmt välkommen! 🙂

    //Isak, Telias kundtjänst på Sociala Medier

  2. Ditte

    Stor eloge för att du klarade av Telia! Och hoppas nu innerligt att du inte behöver bry dig mer. Sånt här tar verkligen på alla krafter.
    Fint att du om iväg till akvarellkursen och jag måste säga att jag tycker om din tupp. Den ser snäll ut och samtidigt ser den stolt ut. Lite förnäm också.
    Önskar dig en lugn kväll och en bra natt.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har inte fått det slutgiltiga svaret än, men jag hade rätt och det verkar som det blev en intern sak som uppdagades. Bl.a. har Telia inte längre något samrbete med det andra bolaget som var inblandat och som skulle ha förmedlat uppsägningen till dem. 🙂
      Jag börjar gilla min tupp mer och det faktum att det snart är påsk gör att han ska få stå framme en tid. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.