Marja

Den långa resan.

Påsklördag och påsksöndag 2017

IMG_20170415_211224

Så här vacker var blå timmen hos min kompis i går kväll. Lite grann av solnedgången syns också. Jag försökte ta en bild av den tidigare på kvällen, men det var för ljust för att få den på bild med mobilen.

Jag åt en god påskaftonsmiddag med mina vänner. Jag hade gjort gubbröra för första gången i mitt liv. Googlade recept och såg att man kunde ha ansjovis eller matjessill, så jag valde sill med ansjovissmak. Den blev god, men i min smak för salt, så nästa gång ska jag ta matjessill. Sen var jag lat och köpte med mig en färdig kladdkaka. Jag gillar Frödinges frysta, för den är inte så söt. Vi dekorerade med röda vinbär och åt med vispad grädde.

Men hu så kallt det var i går. Ett par minusgrader och iskall blåst. Jag skulle ju vara fin och tog på mig en klänning och frös när jag missade min buss vid bussbytet och fick vänta på nästa… så jag fick låna en tröja när jag skulle åka hem. Det var tur, för jag missade bussen igen på hemresan och fick stå ute och vänta. Dubbel otur. För att hålla värmen promenerade jag till nästa hållplats.

I dag ville jag gå ner till sjön. I skogen var det väldigt skönt och rofyllt, men nere vid sjön kände man av den isande kalla vinden. Gator och cykelbanor är snöfria nu, men stigen ner till sjön var hal och knagglig. Tur jag hade gåstavarna.

DSCN1602

Det verkar som blåbärsriset närmast den smala stigen i skogen har frusit, för det är alldeles brunt.

DSCN1603

Nere vid vattnet är alarna fulla med hängen och kottar. Atjoo!

DSCN1605

DSCN1606

Ha en lugn påsksöndagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Jag tycker du fick till ett vackert foto på den blå timmen.
  Mysigt med knytis tillsammans med vänner och jag är säaker på att både gubbröran och det abdra smakade bra. Vad gäller gubbröra är det lätt att dne bli lite för salt, svår avvägning och ofta märker man det inte förrän efter ett tag. Vet att jag gjort den med ansjovis. Frödinge kladdkaka gillar jag också och det blir fin smakbrytning med röda vinbär till.
  Lite trost att du fortfarande har så kall och med kyliga vindar. men snart ska väl varmare vindar blåsa.
  Stor kram från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vi brukar oftast ha knytis när vi träffas och nu blev jag beordrad att göra gubbröra. :) De andra tyckte den var god och klagade inte på sältan…jag är lite känsligare när det gäller salt i maten.
   Ha en skön annandag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>