Marja

Den långa resan.

Nolia Trädgård

DSCN1621

Då blev det trädgårdsmässan i dag. Det var väldigt mycket folk och trångt. Jag brukar vara där på söndag och då ha de flesta hunnit vara där, men nu blev det en lördag. Jag var inte så inspirerad i år. Jag saknar de fina blomsteruppsättningarna och fint dukade borden… nu var det ställningar med plantor, korv, ost, oliver, choklad och praliner, samt många montrar med trädgårdsrelaterat hantverk. Många väldigt dyra saker. Jag letade efter en sköldpadda till balkongen…hittade bara svindyra igelkottar och konstiga fåglar.

De här änglarna skrämde nästan livet ur mig. Ser ut som de fått ström genom kroppen.

DSCN1632

Föreläsningarna avlöste varandra och jag köpte en glass hos Glassbonden och satte mig ner och vilade benen och lyssnade en stund. Lärde mig bl.a. att man skall förekomma ogräset, d.v.s. luckra upp jorden hela tiden och inte vänta på att ogräset ska växa upp. Glassen var god… jag valde två kulor med smakerna hjortron/kola och saffran/honung.

Balkonginredningarna var så där i år. Jag röstade på den här som hette ’På tu man hand’. Sympatisk tanke och fin dukning.

DSCN1630

Här kommer de andra balkongerna. De två sista vill förmedla att man kan använda naturen som sin balkong.

DSCN1626

DSCN1627

DSCN1628

DSCN1629

DSCN1631

I morgon kommer fler bilder.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jag tackar för besöket här på Nolia och visst blev jag lite inspirerad av ett par, tre balkonger. DEn första tyckte jag också om likaså nr tre. DE andra kändes lite röriga för mig.
    Kul med Glassbonden för när jag var i Vännäs by för ettt par år sedan så gick vi dit och handlade glass.
    SEr fram emot fler bilder från ditt Noliabesök.
    Kram och trevlig söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Tyckte också att flera balkonger var röriga. Glassbonden har spännande smaker… man kan köpa glassen på ICA Maxi här i Umeå också.
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Judy

    Thanks for sharing the lovely photos at the garden fair. The chandelier looks like it’s made of lace material. The angels do look scary. There is something nice that stands out in each balcony. Looking forward to some more tomorrow. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Yes the chandelier is made of lace curtains and then there are flower bouquets hanging in the middle, but they were already whithered.
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.