Marja

Den långa resan.

Sötpotatissoppa

sotpotatissoppa

I dag kokade jag sötpotatissoppa för första gången. Googlade på några recept och fastnade för ett med ovanstående ingredienser.

2 sötpotatisar i tärningar, 1 dl röda linser,1 burk krossade tomater, 1 burk kokosmjölk, lök, vitlök och lite chili, 1 msk balsamvinäger och 2 dl vatten+en buljongtärning. Fräs lök, vitlök och chili…tillsätt resten och koka i 20 minuter. Sen skulle allt mixas och det visade sig att soppan blev som pure, så jag tillsatte ytterligare 3 dl buljong.

Soppan blev god och mycket mättande. Jag hade två vänner på besök på eftermiddagen. Vi tre är kvar av ’tjejgruppen’ som träffades en gång i månaden i över 10 år. Från början var vi ca 10 stycken och jag minns att jag kokade rödbetssoppa i min största kastrull.

I dag hade jag städat undan alla pysselgrejer från köksbordet och dukade med min Gröna Anna och fina servetter från Indiska.

sotpotatissoppa2

Det har varit en trevlig dag. Vädret är som vanligt…omväxlande sol och snö/hagelskurar. Mina kryddor och murgrönan står på golvet vid balkongdörren och väntar på att få komma ut.

Ha en lugn onsdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Caanita

    Bara namnet, sötpotatis, får mig att känna skepsis. När potatisen har frusit blir den söt och smakar illa. Rent förståndsmässigt vet jag att den sötpotatis som går att köpa är något helt annat, men kopplingen till mjuk och svampig potatis är svår att komma över.
    Jag kanske behöver en terapeut?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tror inte du behöver någon terapeut…utan köpa ett par sötpotatisar eller jams, som de också kallas, och smaka. 🙂 Sötpotatis är inte alls lika stärkelserika som vanlig potatis och är därför bra för blodsockret. Egentligen smakar den inte så mycket. Jag brukar ungnsbaka den i strips, eller koka i tärningar och sedan steka och lägga på en sallad. Men soppa var också gott. 🙂

  2. Ditte

    Så gott det lät med sötpotatissoppa. Had enog inte själv kommit på tanken med soppa på just sötpotatis. Skulle gärna kunna tänka mig att prova denna.
    Vilken trevlig eftermiddag det blev och roligt att ni fortsättter att ses även om styrkan nu är mindre än från början.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Sötpotatis är väldigt inne nu, så det finns hur många recept på nätet när man googlar. Jag åt en sallad på Vapiano med bl.a. rödbeta, getost, stekta sötpotatistärningar och solrosfrön. Mycket god och matig. Nästa gång ska jag byta ut chilin mot ett par skedar riven ingefära för att få mer sting på soppan. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.