Marja

Den långa resan.

Himlen kan vänta

vimmelmamman

Jag håller på och sträckläser en bok. ’Himlen kan vänta’ av Lotta Gray a.k.a. Vimmelmamman i bloggvärlden. Jag hade först inte tänkt köpa boken, som är alldeles nyutkommen, eftersom jag har läst Lottas blogg i flera år, men sen ändrade jag mig och beställde den.

För 6 år sedan fick Lotta tjocktarmscancer och opererades akut. Hon var dessutom gravid och fick göra abort några dagar efter operationen. Kort därefter upptäckte man att cancern spridit sig till levern och i en ny operation tog man bort delar av levern och sedan följde ett halvårs behandling med cellgifter. Efter 5 år friskförklarades Lotta, men går fortfarande på regelbundna kontroller.

Allt detta berättade Lotta om i sin blogg. Hon arbetar som ’vimmelreporter’ på en av de stora skvallertidningarna och postade bilder på sig med cellgiftsflaskan i bakfickan kopplad till hennes blodomlopp medan hon ex rapporterade från röda mattan på en premiär.

Boken är faktiskt mycket bra och inbjuder till sträckläsning. Man tror att man vet mycket om en människa vars blogg man följer i flera år, men man får tillnärmelsevis inte reda på allt. Det finns saker man anar, men jag hade ex inte förstått hur ensam Lotta var i allt detta…hur mycket hon kämpade med att klara av saker själv. Sen pågick livet hela tiden… skilsmässa, flytt från det fina huset, varannanveckas liv med sonen, ny kärlek o.s.v.

Boken är välskriven med tillbakablickar till barndomen och tidigare händelser fint invävda i sjukdomsberättelsen och nutiden. Väl värd att läsa.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag har delvis följt Lottas skrivande via hennes blogg men hade inte tänkt köpa boken. Men kanske jag ändrar mig. Tack för ditt tips.
    Visst är det mycket som man inte vet om och jag har delvis följt henns blogg under flera år men det är ju viss skillnad på det privata och det personliga. Har förstått att det varit mycket och en ”fasad” utåt.
    Önskar dig en fin helg!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har alltid tyckt att Lotta skriver bra i sin blogg, men har haft svårt för det ytliga och hennes kändisjobb. Jag är glad att jag köpte boken, för nu har jag fått en annan bild av henne och förstår bättre hennes val och agerande. Även en bok som engagerar… jag blev lite ledsen.
      Ha en bra söndag!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.