Marja

Den långa resan.

En hink pioner

pioner

En hel hink med underbart vackra pioner i blombutiken i Väventorget. Gick förbi på väg till information med HSB på våning 5.

Vi var på samma ställe som för en vecka sedan och det var den nye förvaltaren som ville presentera sig och informera om nyheter m.m. Det var trevligt. Vi blev bjudna på fika med en jättegod bulle från Kulturbageriet. Den var bakad med grovt mjöl, kluven med deras hemgjorda mandelmassa mellan och typ ett toscatäcke på. En inte så söt korsning mellan semla och toscakaka med andra ord.

Vi slutade lite tidigare än beräknat och eftersom bussarna går så sällan på kvällen, hade jag tid att ta en promenad nere vid den ’nya kajen’. Det var mycket folk där nere i det vackra vädret. Planteringarna är färdiga och en hel del träd blommade med både rosa och vita blommor. Äppelträd? Körsbärsträd? Jag kunde inte avgöra och solen låg så lågt att det inte gick att ta foton…det blev motljus hur jag än vände och vred på mig.

Just nu har jag jättesvårt att koncentrera mig och sitter och tittar ut genom fönstret hela tiden. Hela himlen är röd av den stigande solen. Det är egentligen mulet, men solen bryter igenom på ett nästan kusligt sätt. Jag var ute på balkongen och fotograferade, men det är svårt att fånga de lila-röda-gula-blå skiftningarna.

Vaktmästaren hade sopat upp högen jag sopat ihop på tvättstugegolvet.

Ha en lugn tisdagsnatt<3 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt med ett kyckat möte! Verkar lovande!
    Hinken med pioner är verkligen vacker och den hade gärna kunnat få följa med mig hem.
    Önskar dig en fin tisdag!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ville egentligen köpa ett par pioner, men hade lite bråttom. Jag kanske unnar mig en bukett till midsommar. Vi har inte så många vilda blommor.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.