Marja

Den långa resan.

Nu är jag här

IMG_20170704_193836

Det blåser i Stockholm också. Men här på Katarina Bangata är det alltid skönt att strosa.

I dag har jag varit trött. Det blev en lång tågresa i går. Allt gick bra ända till Uppsala,  där vi blev stående eftersom blixten hade slagit ner i ett träd i Knivsta som hade vält över en högspänningsledning och blockerade spåret. Det blev ett par timmars förvirring. Först skulle vi åka via Västerås, men då måste vi vänta på tillstånd från Trafikverket. När det såg ut att lösa sig kom det besked från Räddningsverket att de skulle hinna röja upp på ett spår, så att vi kunde fortsätta till Stockholm C, och så blev det så småningom. De som skulle ta flyget från Arlanda hade fått åka iväg med taxi. Nåja, det gick ingen nöd på mig och för en gångs skull var det inte Sj:s fel.

Värre var det med exet som satt och väntade och var hungrig. Vi gick på en grekisk restaurang här i närheten och där glömde de min varmrätt.  Jag åt grekisk sallad i förrätt och sen hade jag beställt ett spett med svärdfisk och scampi. Total förvirring. När jag sen fick min mat trodde jag att fisken var kött och klagade på det. Men det var förstås fisk, fast väldigt kompakt. Vi blev bjudna på kaffe och efterrätt efter allt besvär. Sen kunde jag inte sova, för det var alldeles för varmt och jag vågade inte sova med öppet fönster.  Kl 4 steg jag upp och ställde mig i det öppna fönstret och kylde av mig. Min lägenhet i Umeå är alltid sval och skön,  men här ligger solen på hela eftermiddagen

Exet for till Finland i dag, så nu huserar jag här ensam. Johanna och Ronja jobbar den här veckan. I morgon ska jag träffa en vän från Instagram som jag inte ens har sett på bild. Vi pratade i telefon i dag. Sen ska jag träffa min barndomskompis och förhoppningsvis också en bloggkompis.

Jag tror jag har frågat förut, men vad är det här för ett träd och varför ser stammen ut så här? Det är ju både vackert och lite läskigt. Jag har trott att det är almar, men är inte säker. Har försökt att googla, men blir inte klokare.

IMG_20170704_193911

Ha en skön tisdagskväll <3

 

6 kommentarer

 1. Anders Fåglefe lt

  Hej.
  Kolla bladen på träder så ser du . Nacka växte upp på Katarina bangata . Hälsa Gun-Britt !
  Anders.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Vi har kollat bladen i dag och googlat och kommit fram till att det är en lind. ????
   Det finns en fin staty av Nacka runt hörnet. Ska kanske ta och fota den.
   Ska hälsa Gun-Britt. Ha det så bra! ☺

 2. Ditte

  Välkommen till Stockholm! Och en lång resa blev det med ett extra stopp i Uppsala. Att det sedan strulade med maten på restaurangen var trist, men visa dagar är inte riktigt med oss. Vad gäller trädet så har jag tidigare funderatv på alm, men jag vet inte heller.
  Hoppas vi får tid att ses här, vore jättetervligt.
  Och idag har vi sol! Skönt!
  Kram och trevlig onsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! I dag har vi tittat på bladen och googlat ännu mera och det är mest troligt en lind.
   Ja, jag vill gärna att vi ses… jag kommer att vara här till den 16:e. Vi får höras närmare. ????
   Kram!

 3. michael forsberg

  Hej.Önskar dej allt trevligt och mysigt med nära och kära.ps.tror det är en väldigt sjuk alm.Hälsningar Micke

 4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Michael! Jag trodde ju också att det var en alm… men bladen var fel, så nu är vi nästan säkra på att det är en lind. ????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>