Marja

Den långa resan.

Sista budet: Det är en ask.

 

IMG_20170706_221546

Jag får ta tillbaka det där om arborist. Nu har vi slutgiltigt granskat blad och hängen och fastställt att trädet med den knöliga stammen är en ask. Det tjocka trädet i allen är fortfarande en lind.

I dag for jag till Gamla stan och förstås till Gudrun Sjödens butik. Jag hittade ett fint långärmat nattlinne i ekobomull på rean. Sen köpte jag en glass och promenerade förbi Riksdagshuset in mot Drottninggatan. Stannade till vid de små gränderna och gick ner en sväng i ett par.

IMG_20170706_221632

IMG_20170706_221803

Det var lite läskigt att gå på Drottninggatan och tänka på det som hände lite högre upp på gatan. Det var mycket folk ute, många turister och andra semesterfirare och jag tänkte vilken katastrof det skulle bli om en bil skulle komma skenande. Få skulle hinna undan.

Sen fick jag åka hem, för jag hade väldigt svårt att gå i dag. Smet in på Lagerhus och köpte ett gäng underlägg i två olika färger. Som vanligt stylar jag om lite försiktigt här i köket. Tog fram en blommig duk jag köpt på Indiska för ett par år sedan och dukade med de nya underläggen. Sen öppnade jag fönstret på vid gavel och sov så gott en stund på soffan.

På kvällen har vi varit ute och gått och då gick det bättre för mig. Jag tror att värmen påverkar mig… men jag vill inte klaga nu när vi äntligen fått sommarväder.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken trevlig promenad, men jag kan förstå din känsla där på Drottninggatan. Jag funderade också i dessa banor första gången jag gick där efter illdådet, men inte längre.
  Lagerhaus är alltid trevligt och utbudet är ju stort och varierat.
  Skönt nu med lite sol och stan blir ju så mycket vackrare.
  Önskar dig en fin fredag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, nu är det skönt väder. Jag nyser en hel del och jag såg att det är mycket gräspollen i luften nu. ☺ Jag ville inte gå förbi Åhléns, utan smet ner i tunnelbanan före. Konstig känsla.
   Önskar dig en skön helg!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>