Marja

Den långa resan.

Så det regnade

skogen2

Så det regnade i natt! Regnet slog mot mina sovrumsfönster, jag hade haft svårt att somna och fick stiga upp och sitta och lösa korsord och äta ett par knäckemackor. Sen sov jag ett par timmar i taget och drömde mycket. Och hela tiden hörde jag regnet.
Jag brukar tycka att det är mysigt med regn, men i natt var jag orolig och det störde mig.

När jag sen for ut och cyklade var luften så ren och sval att andas och det luktade så gott att jag fick lust att bara dyka rakt in i skogen. Vilken njutning att bara trampa på och rensa tankarna. Nu blommar linden här…i Stockholm blommade den för en månad sedan… och jag stannade till under lindarna på hemvägen och söp in den söta doften.

I kväll har jag tittat på ’Morden i Midsomer’ på Kanal 8 och jag tycker att de nyaste avsnitten är riktigt bra. Gillar den engelska landsbygdsstämningen. Sen har jag varit ute och beundrat den fulla augustimånen. Tyvärr döljer den sig bakom molnen, men den hänger lågt och man kan ana hur full den är. Om jag hade någon som kom med mig, skulle jag gärna ta en nattpromenad, för stämningen är ganska trolsk ute just nu. Jag får inga bra bilder med mina kameror och blev åter igen påmind om att jag ju skulle köpa en ny. Hoppas att det inte är lika molnigt i morgon kväll.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Visst är det skönt att komma ut efter regnet och andas in den friska luften. Och regnat har det gjort i Stockholm också, igår kom massor och sedan var det sol ett tag för att några minuter senare vräka ner. Kom mig inte ut igår men satt stundvis på balkongen.
    Grönt är det ute och jag har ju bra vy från balkongen så ibland nöjer jag mig med att titta härifrån. Men idag blir det en långpromenad. Luften känns väldigt frisk och behaglig.
    Önskar dig en bra start på veckan och även jag ska titta efter den helt fulla månen i kväll.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Snart ska jag också gå ut på gården och spana efter månen. Det är mulet i kväll, så jag såg den inte för en timme sedan när jag var ute.
      Kram!

  2. Judy

    Happy Monday! The deep dark woods beyond are probably just as beautiful as this picture. We also had rain last night and most of the morning. What a nice bike ride with you enjoying the wonderful smells of the woods and flowers. Have a great week! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I love when it’s raining and the fresh air afterwards. 🙂
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.