Marja

Den långa resan.

Fredag-lördag

andungarna

Nu har andungarna blivit stora och klarar sig på egen hand, men håller ändå ihop där de simmar i sydspetsen av sjön. Jag såg att mamman flög iväg över vägen till dammen på andra sidan. Jag har följt den här andfamiljen hela sommaren… de har hållit till vid äventyrslekplatsen (där många matar dem) och här vid sydspetsen. De är nästan tama, eller åtminstone inte rädda när man kommer smygande med kameran.

Det här fotot togs för ett par kvällar sedan. Nu regnar det. I går och i dag har det varit ostadigt väder, mestadels duggregn, men även några glimtar sol nu och då.
I går for jag ner till biblioteket i Väven och upptäckte deras supersköna stolar.

stol

De här stolarna vippar lite framåt, som gungstolar. Bara lite, men alldeles tillräckligt för att det skall kännas skönt i korsryggen. Jag satt och gungade lite hela tiden och det var så skönt… i stället för att sitta statiskt stilla och trycka på samma kotor hela tiden. Jag skulle verkligen kunna tänka mig ett par sådana stolar här hemma.

I dag for jag ner till Bondens Marknad och köpte rödbetor, morötter, spetskål och blomkål. Nyupptagna morötter är så söta och goda att knapra på och så tänkte jag göra en rödbetssoppa igen… den tredje i höst. Så bekväm att bjuda på och även uppskattad, eftersom inte så många kokar den soppan själva.

Jag köpte också ett fruktbröd från Hagabagarn och lyssnade på härlig balkanmusik … sån musik jag dansade till hela 80-talet. Jag kände hur det spratt (?) i benen.
Sen blev det ändrade planer, för jag träffade en vän som blev ledsen när vi började prata, så vi gick in i Vänortsparken och satte oss på en bänk och fortsatte prata. Just då tittade solen fram, så det gick bra att sitta en stund. Sen följde hon mig till bussen.

I morgon är det megaloppis på Nolia, så jag tänkte ta mig dit. Sen blir det en ny vecka med en massa aktiviteter. Skrivargruppen ska träffas, jag ska på akupunktur och så börjar vattengympan. Bara roliga saker.

Ha en lugn söndagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Vad roligt att du följt andfamiljen och att den fortfarande hänger ihop. Bilen är vacker och harmonisk.

  Trevliga och omväxlande dagar har du haft med lite av varje och det är skönt att komma ut . Och visst är det fint att botanisera på Bondens marknad.

  Roligt med loppis på Nolia och säkert hittar du några fynd. Lycka till.

  Och kommmande vecka för din del verkar innehålla en hel del trevligheter. Bra så!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag brukar oftast stanna och fotografera eller plocka blommor där på sydsidan, så därför har jag noterat att andfamiljen hållit till där. :)
   Det blev ingen loppis i dag… det ösregnade.
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Judy

  Happy Sunday! Such a beautiful picture of the southern part of your lake. A gorgeous blue color and the lovely family of ducks. :) The vegetables sound good but what is spit bowl? Homemade soups are always the best. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I often stop there on the south side of the lake to take pictures or pick flowers so that’s why I’ve noticed that the duck family dwell there.
   The ‘spit bowl’ makes me a bit confused. Is it the sentence after mentioning the music? I wrote that the music I’ve earlier in life danced to made my legs want to move. I used an unusual form of the verb in Swedish and perhaps Mr Google had a problem with that. Nothing to do with spitting…
   Today I’ve made a soup with minced meat AND a wok with salmon from the vegetables I bought. :)
   Have a nice week! Hugs!

 3. Judy

  Good day Marja! This is the sentence about Mr. Googles error in this post. Today I drove down to the farmers market and bought beetroot, carrots, spit bowl and cauliflower. I did not think spitting was involved but had to smile. Have a wonderful week. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Now I understand and have to smile, too… it is cabbage! ‘Spetskål’ is a cabbage that has a special shape… not round, but pointed. :) I like it, because it’s more tender than ordinary cabbage and I eat it in sallads. :)
   Have a nice week! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>