Marja

Den långa resan.

Måndagen gick fort

fika

Första träffen med skrivargruppen i dag och vi fick hemmagjorda bakelser till fikat. Så enkelt och gott… rulltårta, vispgrädde, några vinbär från busken utanför och som kronan på verket, en bit choklad.

Det var trevligt att träffas igen och trevligt att besöka mina gamla kvarter. Jag blev uppmuntrad att fortsätta skriva om tiden efter jag kom hem till Finland. Min berättelse slutar ju där. Jag var nio år och det var en stor förändring i mitt liv, som jag inte tidigare känt för att börja formulera i skrift. Men det finns mycket som kan vara av intresse hur det var i Finland då i efterdyningarna av kriget… med ransoneringskuponger och krigsskulder till Ryssland.

Sen gick jag som vanligt ner till Björnvägen och snurrade runt på Röda Korsets second hand och Båsloppiset. Funderade på att äta en lunchsmörgås på Café Victoria, men for hem i stället. Som vanligt sov jag dåligt eftersom jag skulle stiga upp tidigare än vanligt, så jag var extremt trött. Och mycket riktigt somnade jag en stund på soffan efter maten.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vad roligt att du är i gång med skrivarkursen. Och visst vore det fint om du kunde fortsätta att skriva om tiden i Finland efetr kriget. Ett stort och viktigt stycke historia.
  Fint att träffa dina skrivarvänner och också äta en bakelse . Den såg verkligen god ut.
  Önskar dig en fin tisdag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag måste verkligen fundera på hur jag ska lägga upp det fortsatta skrivandet så att det passar ihop med det jag redan skrivit. Men det blir ett intressant projekt.
   Såg på instagram att du farit till Spanien. Ha det så skönt där!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>