Marja

Den långa resan.

Ingefärs- och citronshot.

hostfarger5

Nu har lönnarna äntligen börjat få den fina röda färgen på löven. I Vänortsparken var de ju inte ännu alls höstfärgade, men utanför sjukhuset var de små lönnarna vackert röda. Jag hoppade av bussen för att fotografera dem… det kom ju en ny buss efter ca 12 minuter.

I dag hade vi möte med bostadsrättsföreningen i grannhuset. Vår ordförande, som för övrigt studerar till läkare, älskar att baka och laga mat, så vi fick nybakade bullar… kalljästa+varmjästa… ja ni förstår.
Mötet gick bra och nu är vi inne i budgetarbetet för 2018. Vi pratade om utemiljön och jag fick lov att beställa nytt möblemang, bord och bänkar som grävs ner så att de inte kan springa iväg. Nu längtar jag till nästa vår när vi ska köpa stora blomkrukor och göra det riktigt fint. Jag har ju tid att pyssla med sådant.

Sen fick jag ett mystiskt telefonsamtal. En kille/man som läst på bloggen att jag målar, undrade om jag tecknade kroki och behövde en nakenmodell. Det behövde jag ju inte…

I kväll har jag gjort ingefärs- och citronshots. Gjorde en halv sats till en början. Receptet jag halverade är:

200 gr ingefära
2 citroner
1/2 dl honung
1 liter vatten

Jag rev ingefäran och hällde kokande vatten över. Det fick stå i 20-25 minuter. Sen silade jag bort ingefäran och blandade i citronsaften och honungen + lite gurkmeja. Nu står allt i kylskåpet och i morgon ska jag ta en shot på ca 1/2 dl. Det kommer att riva i halsen och kännas väldigt hälsosamt.

Ha en lugn måndagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Jag brukar även dela ett par skalade päron i bitar och låta dem koka med och sedan silas de bort. Perfekt att bromsa förkylningen. Vet att vår hemhjälp i Peking lärde mig detta och jag har fortsatt sedan dess. Perfekt vid förkylning eller halsont.

    Ser att hösten kommit långt hos er och träden är verkligen fina.

    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för tipset, Ditte! Är det något speciellt i päron som är bra för förkylning? Skall prova nästa gång. 🙂
      Hösten kommer med stora kliv och det är bara att följa med.
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Judy

    Lovely colored maples! Glad to hear the housing meeting went well. Now that the weather has cooled down I was thinking of making air buns and some whole wheat ones too. I should pass on this recipe to my daughter as she has a very sore throat. Have a nice evening and good week. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! My friend Ditte above gave a tip about peeling a pear and chop it into the water as well. She had learned this while she was living in China, and evidently there’s something in the pear that is good for colds.:)
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.