Marja

Den långa resan.

Arbetet är i gång.

kaffe

I morse fick jag stiga upp tidigt, för redan kl 09.00 skulle jag träffa en arbetsledare från HSB och en från en markberedningsfirma och ge de slutgiltiga instruktionerna för arbetet med utemiljön. Jag åt min gröt, men väntade med kaffet och ingefärsshotsen tills jag kom in igen. Gissa om det smakade gott då. Ingefärsshotsen blev riktigt bra, inte för stark men definitivt något jag kan bli beroende av. Ska ta en varje morgon nu.

Jag beställde nya utemöbler… och hänvisade till ett annat ställe där HSB nyligen byggt en lekplats med en nätt sittplats. Sen kom grävskoporna och de satte i gång. Det gick undan kan jag säga. Hos oss är hela gräsmattan avskrapad och ny matjord utspridd, det som skall bli sittplatsområde med grus är skrapat och utjämnat. Det var där vi hade en sandlåda som vi tog bort för ett par år sedan. Alla buskarna är rensade och vi skall få bark på jorden. En död björk är uppdragen och en ny skall planteras i vår. Bakom det andra huset arbetade en annan liten grävskopa och de hade kommit ungefär lika långt. Jag är imponerad.

arbetet

Jag fick ju ingenting gjort, för jag stod vid balkongdörren och kollade vad de gjorde. Jag skojade med killarna och sa att jag skulle stå på balkongen och övervaka jobbet.

Som tur var skulle jag träffa några arbetskompisar på The Bishops Arms nere på stan och äta middag och höra lite ’skvaller’. Vi är fyra stycken som brukar träffas ett par gånger om året. Det är alltid lika trevligt. I dag åt jag Fish & Chips.

Jag fick veta en sak som bekräftade att en gammal god vän vänt mig ryggen och det gjorde mig ledsen, sviken och besviken. Jag har väl varit förskonad, men det har aldrig hänt mig och jag kan inte göra något åt det… jag får gå vidare med de vänner jag har. När jag kom hem kände jag trumslag i det andra örat och tänkte… nej inte det också. Trummande i stereo skulle definitivt göra mig galen. I morgon har jag akupunktur, så då får vi väl ta itu med det.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så bra att arbetet startat med rivfart! Är säker på att du är en utmärkt arbetsledare.

    Mysigt med middag tillsammans med vänner men visst är det trist med en vän som inte längre är en vän, men inget att göra något åt. Skönt med de vänner du har.

    Hopas innerligt att örat blir bättre och fint att du har akupunktur idag. Lycka till!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Killarna som arbetar vet nog vad de gör, så de behöver ingen arbetsledare… jag är bara så fascinerad av vad de gör och hur fort det går undan. 🙂 🙂
      Ha en bra vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.