Marja

Den långa resan.

En tur till Ikea.

ikea

Var på Ikea i dag och ett sånt här soffbord tror jag det blir. Ett mindre än det jag har, bra höjd och den obligatoriska hyllan under.  Ska beställa det och lite annat på nätet, så jag får det hemkört och uppburet.

Sen såg jag en matta som ropade på mig.

ikea2

Jag har sett den i en annons och den var ännu vackrare i verkligheten. Den är gjord av återvunna gamla äkta mattor som tvättats och sedan sytts ihop i lapptäcksmönster. Baksidan var fodrad och rutorna verkade vara sydda för hand… i Turkiet. Tyvärr är den alldeles för stor för mitt lilla vardagsrum och aningen dyr också. Men jag är så himla sugen. Det fanns en gångmatta också… 3,5 meter och liite för lång för min hall.

Sen fanns det en lustig matta också, typ sisal och något ovanlig form. Kan tänka mig att den kan vara kul i en stor hall eller på en altan.

ikea3

För övrigt köpte jag lite småkrafs… tavelramar, förvaringsbyttor och sånt.

En ny månad i dag också. September gick väldigt fort, tycker jag. Bladet på min väggkalender var alldeles fullklottrat, men jag hoppas att oktober blir lugnare. Gräset bakom huset har såtts och nu väntar vi på utemöblerna. Lite tokigt att gräva ner dem till vintern, men så blev det. Min pelargon ute på balkongen blommar för fullt, de andra blommorna håller på att ge upp. Jag skulle kanske köpa lite ljung till vintern.

Ha en lugn måndagsnatt <3

8 kommentarer

  1. Ditte

    Soffbordet fastnade jag genast för. Helt perfekt skulle det även vara hos oss som ett komplement till det lilla soffbord vi har.
    Mattan är verkliegn fin men det är ju svårt om den är alltför stor.
    Bra att beställa och få varorna hemkörda nu när du sett den i varuhuset.
    Kram och trevlig måndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Soffbordet är faktiskt riktigt fint, så det har jag bestämt mig för. Mattan är ingenting jag behöver och den kostar några tusen, så den skulle verkligen vara ett lyxköp… men den skulle passa så bra i min heminredningsstil. 🙂
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Caanita

    Vad kul med lite nytt till hemmet nu när hösten kommer och det blir lite mera innesittande. Det där med mattan var ju lite synd, men mät en gång till, kanske passar den ändå.
    Borde bli läckert med de färgerna till de vita soffbordet. Lycka till!!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Mattan skulle passa perfekt till allt jag har här hemma… men den är ingenting jag behöver just nu och jag tycker den är ganska dyr. Om jag skulle vara utan matta, skulle jag pula in den på något sätt, men nu måste jag fundera. 🙂

  3. Agneta

    Vi har det bordet och är mycket nöjda! Inte en skråma trots att det används flitigt av barnbarnen på besök som kör med bilar på det, pysslar, ritar, klipper osv

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jo, jag menar att jag inte behöver en ny matta… blev bara så kär i den här… men OM jag skulle vara ute efter en ny matta skulle jag kanske försöka få den här att passa i mitt lilla rum, kanske genom att lägga en del av den under soffan. Bara för att den är så fin. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.