Marja

Den långa resan.

Ruskväder och släktforskning.

ruskvader

Vilket ruskväder det har varit i ett par dagar. Jag tog ett foto genom vardagsrumsfönstret i morse, bara för att…

På kvällen tog jag på mig min regnkappa med vadderat foder och for iväg till Kreativa kursen på ABF. Jag blev väldigt fundersam när jag gick längs båda perrongerna på nya Vasaplan. Det regnade, taken läcker och det fanns inte en torr plätt att varken stå eller sitta på. Man är väldigt oskyddad… och jag saknar verkligen de gamla busskurerna som gav skydd mot väder och vind. Nu är det mera som en öppen tågperrong. Jag tror inte det blir så mycket bättre när de läckande taken är åtgärdade.

Föreläsningen om släktforskning var intressant. En inledande information om hur man skall gå till väga, var man hittar material och vilka program som finns som hjälp. Det krävs mycket tid och tålamod, men jag kan förstå att när man en gång börjat, kan man inte sluta.
Själv är jag inte intresserad, för jag har redan fått mitt släktträd bakåt till 1500-talet. Mina föräldrar kommer från Karelen och fick tillsammans med många släktingar (och andra) fly till Finland. Det bildades en släktförening och en av mina släktingar har gjort en kollektiv släktforskning. Jag har en sammanfattning i en bok. Förr hade jag ett stort släktträd 1,5 x 1,5 meter, inramat på sovrumsväggen. Efter att tavlan föll ner och glaset gick sönder, har jag haft trädet upprullat. Jag har ju inte så mycket kontakt med mina släktingar, men det känns bra att tänka att jag ‘har rötter’. Släktföreningen har möte vartannat år, men jag har bara varit på ett möte tillsammans med mamma. Mina äldre bröder har haft bättre kontakt med släkten och varit på flera träffar.

I morgon skall jag på akupunktur. Har haft ett uppehåll på två veckor.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vad trist att Vasaplan inte fungerar. För är det busväder vill man ju gärna ha skydd för vind, regn och snö. Kanske är detta en skrivbordsprodukt.

  Den kreativa kursen verkar trevlig och fint att den erbjuder lite olika varianter. Och bra att få veta hur man ska gå till väga om man skulle vilja prova att släktforska. Jag har aldrig varit intresserad av släktforskning men har en faster som tagit reda på det ”mesta” och hon har delat med sig. Du har ju ”ditt” i en bok och har ett släktträd och faller andan på kan du alltid titta.

  Kram och trevlig onsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Nya Vasaplan är det allmänna klagoämnet nu i Umeå.
   Den kreativa kursen är trevlig… nästa gång ska vi prova på yoga, sen blir det studiebesök på polishögskolan, akvarellmålning och blomarrangemang inför jul.
   Jag har varken intresset eller tålamodet att släktforska, så jag är glad att det redan är gjort. :)
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>