Marja

Den långa resan.

Dags igen för akupunktur.

hostfarger8

Bilderna med höstfärger från i söndags, då jag stod och väntade på bussen uppe vid sjukhuset. Byter ofta buss där.

hostfarger9

I dag var det dags för akupunktur igen. Nu var det två veckor sen sist och vi bestämde att jag ska gå varannan vecka framöver. Jag var verkligen yr i dag och hade huvudvärk. Dessutom glömde jag ta en huvudvärkstablett innan jag for iväg, men det gjorde ingenting, för efter 45 minuter på rygg med nålar från topp till tå hade huvudvärken försvunnit och jag kände hur en massa spänningar i kroppen höll på att lösas upp. Och när spänningarna släpper blir man kissnödig, så jag masade mig upp från britsen och ställde mig i dörren och ropade försiktigt Hallå. Naprapaten kom och plockade bort nålarna och sen visade det sig att jag hade kunnat göra det själv. Jag trodde att man skulle ha ett speciellt ‘knyck’ för det. Sen fick jag ligga på sidan med nålar i huvudet, nacken och ryggen, så jag fick en ordentlig genomgång. Örat, som jag egentligen sökte för, är snart bra. Inget trummande, ingen lockkänsla heller, utan bara prassel när jag rör käkarna. Hon tänjer fortfarande muskeln inne i käken på båda sidor manuellt och i dag gav den efter ganska lätt.

Efter två timmar kom jag ut som en ny människa och var inte längre yr. Man blir ju lite euforisk, eftersom kroppen producerar eget morfin mot smärtan.

I morgon blir det vattengympa och i helgen blir det både reumatikerdagar och opera. Mitt liv består av en salig blandning.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så bra att akupunkturen hjälper dig. Jag har också bara positiva erfarenheter från d egånger jag prövat akupunktur och rekommenderar det gärna.

  Vilken omväxlande vecka det blir och mycket trevligt som händer.

  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Akupunktur är ju delvis en ‘färskvara’ d.v.s. hjälper för stunden (huvudvärk och akuta spänningar), och det krävs ganska många behandlingar för mer varaktigt resultat. Mina öronbesvär är ju ett gott exempel… efter sju behandlingar har muskeln gett med sig. Min ‘magkompis’ går regelbundet varannan vecka för att må allmänt bättre. Jag börjar bli smått less, men ska gå de gånger jag har betalat för. :)
   Kram!

 2. Caanita

  Gläds verkligen med dig att du tycker att akupunkturen gör effekt. Själv tog jag ett antal behandlingar mot sömnlöshet, men icke. Kanske berodde det på att jag inte hade den rätta ”tron” från början.
  Men oavsett tro eller vad det nu är, huvudsaken är väl att man känner att det hjälper. Fortsätt med dina behandlingar och all lycka till!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Caanita! Så synd att akupunkturen inte hjälpte mot sömnlösheten… men där finns ju flera orsaker. Det är nog lättare med muskelspänningar som orsakar t.ex. huvudvärk. Jag chansade ju med mitt öra, eftersom sjukvården inte var ‘intresserade’ och hade ju tur att få hjälp. :)
   Ha en fin helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>