Marja

Den långa resan.

Vänortsparken igen.

Jag trodde jag skulle ha en hel ledig dag i dag, men hade glömt att skriva upp att vi hade skrivargrupp. Lyckligtvis fick jag ett mail som påminnelse i går kväll… vi skulle nämligen vara på ett annat ställe i dag. Två i gruppen har flyttat till ett nybyggt seniorboende på Berghem och vi skulle få komma dit och se hur de har det. Jag fick börja planera en ny bussrutt med byte på Universum. Hade kunnat gå också från den hållplatsen, men var inte säker hur jag skulle ta mig över/under den stora vägen och ville inte ta några risker att irra omkring och bli försenad.

Vi fick en rundvandring på boendet och sedan var vi uppe på sjunde våningen i en mysig lokal. Det blåste rejält och rottingmöblerna ute på takterrassen kanade omkring, trots skyddande glasväggar. Utsikten var förstås fantastisk, men jag ville inte gå nära fönstret. Jag har faktiskt bott på våning 20 på ett hotell i Moskwa och jag var yr och sögs mot det stora fönstret hela tiden.

När vi var färdiga började jag promenera mot Muséet, tänkte jag skulle passa på att gå dit när jag ändå var så nära. Sen kom jag på att det är måndag och muséet är inte öppet…och just då kom bussen ner på stan till hållplatsen.

När jag kom ner på stan, tittade solen fram och då gick jag till Vänortsparken för att njuta av de sista höstfärgerna. Det brukar ligga en tjock matta med löv på marken och jag gick omkring och släpade fötterna i de frasande löven.

gulalov

gulalov2

Den stora kastanjen släppte sina löv ett och ett. Jag stod en lång stund under den och lät löven dala ner på mig. Det blåste stötvis och plötsligt kom det en vindil som blåste ner ett regn av löv från alla träden på mig och de piskade i ansiktet. En skolklass steg av badbussen just då och de började skrika när löven anföll dem.

kastanjen

kastanjen2

Jag gick omkring ganska länge i parken i blåsten och när jag kom hem fick jag inte upp värmen i kroppen, utan satt och frös hela eftermiddagen. Nu har jag druckit en stor kopp te och är äntligen varm igen.

I morgon borde jag ha en helt ledig dag. Jag måste röja lite här hemma inför de nya möblerna.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken tur att det kommer påminnelser för det är ju lätt att missa kursen. Kul att vaar på nytt ställe och se hur det är här på seniorboendet.
    Och vilken fin stund du fick där bland löven i parken. Men kan tänka mig att det blåste kallt.

    Vackra höstbilder fångade du!
    Kram och trevlig tisdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.