Marja

Den långa resan.

Gråmulet och snöblandat regn.

mingata2

Min gata i dag. Alla löv har blåst av träden, men å andra sidan syns de vackra björkstammarna. Längst bort, där stigen genom skogen ner till sjön börjar, verkar träden fortfarande ha kvar sina löv. Ska gå ner och titta hur det ser ut.

I natt var det minusgrader, men vi har bara fått snöblandat regn i dag. Ingenting som stannar på marken. Men det har varit väldigt rått och kallt. Huu!

Jag var på Kreativa kursen i eftermiddags och dagens tema var Yoga. Vi var i ABF:s lokaler och fick besök av en kvinna som driver en egen yogastudio. Hon pratade om yoga och vi kom in på olika sorters yoga och vad man kan och inte kan göra om man har kroppsliga besvär. En som ex har stomipåse kan inte lägga sig på magen, för då kan det hända en olycka, jag kan inte stå på knäna och andra hade rygg- och nackproblem. Sen röjde vi undan borden och gjorde några enkla övningar, olika solhälsningar och min favorit, krigaren. Jag har aldrig aktivt utövat yoga, men jag har gjort Tai Chi i flera år och det ger också en inre balans och styrka.

Efteråt var vi några som stannade kvar och fikade… i dag hade jag tagit med mig kaffe i termos och en macka. Det var väldigt trevligt… jag lärde känna ett par kvinnor bättre och även om vi pratade krämpor, kändes det bra. Så många som förutom en magsjukdom även lider av artros och nervsmärta.

Sen stannade jag kvar på stan en stund.

I morgon är det dags för akupunktur igen.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så fort löven försvann, men det var väl dags. Här är löven kvar men säkert inte så länge till.
    Vad trevligt det låter med den kreativa kursen och fint att testa lite av varje.
    Kram och trevlig onsdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det har ju blåst mycket och kraftigt här, så löven har inte kunnat hålla sig kvar. Men många björkar i stan har kvar sina löv… de är en annan sort. Så också den stora björken utanför mitt fönster, som fortfarande är nästan helgrön.
      Kreativa kursen är väldigt kravlös och kom till för att mag-och tarmsjuka skulle få ett trevligt sätt att träffas och att umgås med varandra. Fikastunden i går var viktig för oss just för att prata om våra krämpor. 🙂
      Kram!

  2. Judy

    The Ikea furniture looks good and great to have more storage. I like the picture of your birch tree lined street. Yoga and Tai Chi sound good for the body & soul. Good to bring coffee and a sandwich and have a visit with other ladies. We are also getting some snow here today and it’s melting as it hits the ground. Have nice Wednesday evening! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I’m pleased with my new table and the storage. Now we have a thin layer of snow on the ground, but it’s very wet, so it will melt away. 🙂
      Have an nice Thursday! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.