Marja

Den långa resan.

Mellan två bussar.

parken

I lördags när jag var på väg till Ikea och skulle byta buss i centrum, missade jag precis bussen och fick vänta 15 minuter på nästa. Det var kanske meningen, för jag hann springa ner till Vänortsparken och ta några foton. Det var grått och lite disigt… de stora pilträden hade tappat alla sina löv och såg så där spöklika ut.

Kyrkan syntes bara vagt i diset.

parken2

Den stora kastanjen hade tappat sina löv, som låg som en matta på marken. Somliga löv är jättestora.

parken3

Några enstaka löv hade fastnat i grenverket på väg ner och hängde där och dinglade hjälplöst. Plötsligt bröt en solstråle igenom och ett av löven blev guldfärgat.

parken4

Det blev några härliga ögonblick i parken tack vare en missad buss.

I dag har jag varit och klippt mig. Jag hade tid klockan tre och jag såg att solen höll på att gå ned. ‘Jag kommer att missa solnedgången i dag’, tänkte jag. När jag kom ut igen efter bara 40 minuter, var det kolmörkt. Så fort går det.

I morgon eftermiddag har vi Kreativa kursen som denna gången är ett studiebesök på polishögskolan. Ska bli intressant.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Tänk så annorlunda det blir i naturen när löven försvinner. Nästa lite ”spöklikt”, Tack för fina foton, de hade du ju inte fått till om du inte missat bussen.
  Och visst är det snabba solnedgångar nu. Vill till att hinna med. Jag gjorde det inet igår.
  Karm!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är de där stora pilarna som gör Vänortsparkens siluett och gör att hela parken ändrar skepnad för varje årstid. Spöklikt nu… men snart kommer snön. :)
   Ha en fin vecka!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>