Marja

Den långa resan.

Polishögskolan

kalakvistar

Rönnbär på kala kvistar. Vackert mot tegelväggen.

I dag missade jag den vackra solnedgången… eller jag missade den inte, jag missade bara att föreviga den på bild. Min kompis kom efter mig till dagens Kreativa kurs, som var ett studiebesök på Polishögskolan på I20-området. På vägen dit såg jag den fina solnedgången, men sedan försvann den bland hus och träd.

Studiebesöket blev mycket intressant. Polishögskolan skall snart flytta in i ett eget nybyggt hus på universitetsområdet, men tills vidare är den i flera hus på I20-området. Vi blev väl mottagna av studierektorn, som påminde mig om min svärson, både till utseendet och beteendet. Fick lite Stockholmslängtan mitt i allt. Vi fick en genomgång av utbildningen… 4 terminer + 6 månaders aspiranttid… krav för antagning m.m. Sen fick vi bekanta oss med utrustningen och de där batongerna skulle jag inte vilja bli slagen med. Inga mjuka gummisaker, utan hårda utdragbara grejer. Pepparsprayen ville ingen prova på och skyddsvästarna var väldigt tunga. Jag skulle nog knäa under den tunga utrustningen och då krävs det att man ska kunna springa ikapp bovarna.
Sen gick vi runt och tittade på olika utrymmen där de tränar olika scenarier, ex barmiljö, knarkarkvarter, en affär m.m. Uppe på vinden fanns en massa smårum med vinklar och vrår, där man kan träna att gå in med dragna vapen, så där som de gör på film. Sen var vi också nere i garaget och tittade på bilarna. Det tog sin tid och jag hade tänkt ta en promenad ner till stan, men det blev så mörkt att kompisen skjutsade ner mig till centrum. Det är verkligen mörkt nu.

I morgon är det akvarellmålning igen och jag har inte hunnit måla något hemma, som jag ju hade tänkt. I morgon är det min tur att ha med fika, så jag måste åka till ICA och köpa färskt bröd, lite ost, frukt och goda kex till teet.

Ha en lugn onsdagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket trevligt studiebesök och fint att få lite bakgrund om både utbildningen och polisjobbet.
  Min pappa undervisade periodvis på polisskolan i Solna så som ungdom var jag med några gånger och det var riktigt roligt. Ett par träningspass var jag också med på och det var verkligen kämpigt. Men då var jag ju tämligen vältränad-

  Önskar dig en trevlig onsdag.
  Kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Ditte! Jag trodde inte att det skulle bli så intressant, men ju mer man vet, desto större förståelse får man. :)
  Ha en fin torsdag!
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>