Marja

Den långa resan.

På kurs i dag.

mingata3

Hörni, glöm vad jag skrev om polarnatten i går… i dag sken solen när jag skulle iväg och den kysste björkstammarna på min gata så vackert. Min gata är vacker under alla årstider.

Det var en kort stund solen orkade vara uppe och sen började det skymma väldigt fort. Jag satt inomhus, på Scandic Plaza Hotell, och såg inte så mycket vad som hände utanför. Det var alltså grundläggande kurs i Juridik med HSB… sådant som vi i styrelsen skall veta för att kunna agera enligt stadgar och lagar. Jag postade en provocerande bild på instagram, utan någon annan text än att jag var på kurs. Det kunde ju uppfattas som att jag inte var uppmärksam.

kursijuridik

I själva verket satt jag längst fram och var väldigt aktiv. Och kursen var bra. Men som alltid finns det män (förstås) som ska lägga ut texten, berätta roliga saker, visa vad de kan, upprepa vad andra sagt etc. och då blev jag lite uttråkad.

När vi var färdiga och jag gick genom stan, hade det blivit mörkt. På gågatan hade man hängt upp ljuskulorna och de lyste upp fint.

ljusicity

Ser ni att en kvinna cyklar på gågatan? Ajabaja. Det är ett otyg och jag brukar gå i vägen för de som cyklar så att de måste hoppa av cykeln och sen påpekar jag att cykeln ska ledas på gågatan. Jag har fått några blåmärken på benen under årens lopp och nästan blivit fälld en gång. De flesta som cyklar vet att de inte får göra det, men chansar ändå. Mannen som står mitt på gatan  utanför Gallerian och säljer Vasaplan, brukar skrika åt alla som cyklar och stoppar dem handgripligen. Han är stor och stark och har pondus.

I morgon blir det en tur till ICA Maxi för jag har ett paket att hämta där. Sen får jag gå förbi min favoritdunge med björkar på väg hem från bussen.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>