Marja

Den långa resan.

Busstrassel och rondellåkning.

I dag var det 3-4 minusgrader och jag trodde det var lika skönt som i går, men det var råkallt och jag tog på mig fel ytterplagg. Eller jag tog på mig för lite under. Skulle ju fara till Strömpilen till ICA Maxi efter ett paket. Besvärligt att behöva ha postens paketutlämning så långt borta. Vi får hoppas att den nya Coop som skall byggas tar över det för Tomtebo, för då skulle det ju bli riktigt bra.

Bussen jag skulle åka med kom inte och jag började frysa mer och mer. Stod och dividerade med mig själv om jag skulle springa hem och byta kläder, men just då kom nästa buss och jag tänkte att jag får ta till plan B… Bussen vi skulle åka med hade råkat ut för något haveri. Det händer inte alltför sällan. Jag skulle ju byta buss efter ett par hållplatser och den bussen behövde jag inte vänta på mer än ett par minuter. Hann i alla fall gräla med en kvinna om träden runt hållplatsen som var överfulla med röda bärklasar. Hon hävdade att de var rönnbär och jag som fotograferat träden många gånger när löven var kvar, visste att de var oxlar. Till slut hittade hon på att de var polska rönnträd.

När jag äntligen kom till Strömpilen, var klockan nästan halv två och solen höll på att gå ner på andra sidan älven. Det var så vackert. En tunn isskorpa på delar av vattnet och så detta fantastiska ljus… Solen kommer inte så mycket högre än så här.

vidalven

vidalven2

vidalven3

En ung kille med keps kom ner till älvkanten och damp ner på den frostiga stentrappan och satt där alldeles förstummad. Jag började frysa igen, men hade svårt att slita mig, för jag visste att när jag skulle komma ut från ICA, skulle det redan vara mörkt.

Plan B var det ja… och den har jag tillämpat många gånger tidigare när jag farit iväg i för tunna kläder. Jag köper något nytt. Nu hittade jag något jag verkligen behöver, en tunn långärmad bomullströja att ha som undertröja när jag är ute. Helt perfekt och jag svidade om inne på toaletten. Jag skulle ju gå en bit från bussen på hemvägen.

Fast det var ingen bra dag för bussåkande för min del. Busschauffören glömde stanna vid min hållplats trots att jag hade tryckt på stanna-knappen i mycket god tid. Det har hänt förut, för den här hållplatsen är på en stor led, Kolbäcksvägen, och där kräver trafiken att man gasar på. Jag skrikropade ‘stanna’, men då var det för sent… Okej, jag tänkte att jag fick fortsätta till Ålidhem och byta buss där och grämde mig mest för att jag blev snuvad på promenaden. Men busschauffören var snabbtänkt. ‘Jag åker tillbaka’, skrek han, for ett extra varv runt i rondellen och for tillbaka till föregående rondell, lät oss åka lite karusell där och kunde sen leverera mig till rätt hållplats. Det var verkligen smart gjort. Han hade kanske gjort det förut.

Jag fick en skön promenad hem i mörkret. Sen har jag tittat på Diabetesgalan på TV3. Så bra att den sjukdomen uppmärksammas… det finns så mycket okunskap och fördomar kring den sjukdomen och så mycket skuld och skam bland de drabbade.

I morgon skall jag på akupunktur och på kvällen tänkte jag gå på informationsmöte om det stora Coop som skall byggas i dungen där träden avverkats. Jag är väldigt nyfiken på hur de har planerat infarterna och om de tänkt på hur vi som bor på Tomtebo ska ta oss över Tomtebovägen. Jag misstänker att man som vanligt har tänkt på biltrafiken och parkeringar och inte på oss som cyklar och går.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Fint att du hann med att ta de vackra bilderna. Mörkret lägger sig nu snart. Korta dagar är det nu.
  Och att ta på sig för lite är lätt hänt så bra att du fick köpt till en tröja.

  Trist med busstrassel men busschauffören på hemvägen var snabb. Skönt att du slapp gå så långt.
  Att Coop kommer och du då kanske inte behöver åka iväg för att handla blir ju bra. Och kanske kan de bygga en gång/cykelbro över stora vägen så att ni får smidigare att ta er över.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det är verkligen korta dagar nu en tid, men sen vänder det… Man får tänka så.
   Såg på instagram att du är tillbaka i Spanien. Ha det så skönt där!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>