Marja

Den långa resan.

Julgrupp, ögonfotografering och det snöar in.

julgrupp

Så här blev julgruppen jag gjorde med Kreativa kursen på Blomsterlandet i går kväll. Den här har jag i stället för julgran.
Jag hade med mig kakformen, som jag impulsköpt på Myrorna. Jag gillade den gammeldags krusiga kanten. Sen plockade jag ihop det jag ville ha… gröna miniväxter, miniblommor jag vet att jag tål, lite mossa, kottar och röda dekorationer. De röda och vita bollarna hade jag hemma. Formen har ett hål i mitten och där hade jag tänkt ha ett elektriskt ljus, men det fick som inte plats och då köpte jag en liten ljusslinga och kastade över hela härligheten. På bilden är lamporna inte tända, det blir inte bra på foto, men det blev fint att ha på byrån. Sen köpte jag två amaryllis i knopp.
Det var himla roligt och synd att det var sista gången på kursen… precis när vi lärt känna varandra. Nästa höst fortsätter vi igen.

Det är en utmaning för mig att gå omkring i blomsteraffärer så här innan jul. Vi höll till i ett lagerutrymme, med bl.a. massor av hyacinter. Jag tänkte att jag nog skulle klara av en liten stund. Jag började snörvla nästan med detsamma och senare på kvällen fick jag en hemsk huvudvärk. Jag vågade nästan inte gå och lägga mig, för jag tänkte att jag kanske håller på att få en hjärnblödning, men sen kom jag ihåg hyacinterna. Jag fick ta värktabletter, rulla spikmattan under nacken och plugga musik i öronen och kunde så småningom slumra till.

I dag har jag haft en trevlig dag med mig själv. Först var jag på ögonbottenfotografering. Har blivit kallad vartannat år sen jag fick diabetes. De är så himla trevliga där uppe på ögonmottagningen. Jag gick förstås till fel väntrum…till det gröna i stället för det röda, men sköterskan som skulle fotografera mig letade rätt på mig. Sen får man droppar som öppnar pupillerna och skall sitta och vänta i 15 minuter på att de verkar. I samma väntrum satt en kvinna och pratade hela tiden…hela tiden. Hon berättade hela sin sjukdomshistoria för en annan för henne okänd kvinna och drog knappt efter andan. Sköterskan ropade in mig efter 10 minuter för han tyckte jag skulle få lite ’lugn och ro’ innan undersökningen. Då passade jag på att fråga om mina återkommande ögoninflammationer och hur jag ska göra för att få komma upp till dem när det är som värst. Han var verkligen trevlig och lyssnade och gav goda råd… det var helt annat än när jag var uppe på öron.
Själva ögonfotograferingen gick fort och han granskade resultatet direkt. Jag har friska ögonbottnar och jättefina blodkärl, så nu blir jag inte kallad förrän om tre år.

Sen hade jag tänkt åka ner på stan ett varv innan vattengympan, men det stormade ute, så jag hade inte lust att gå ut överhuvudtaget. Men det var inga problem…jag tog ut mediciner på apoteket, tittade in på en utställning på Alva Kultur med målningar av Bengt Jahnsson-Wennberg, gick till presentshopen och köpte en present till mig själv bara för att jag var så glad, gick och åt kåldolmar i restaurangen, fipplade lite med mobilen, köpte bästa kaffet och en ’lemon thunder’ hos Kahls i entréhallen, handlade lite i kiosken och så var det dags att gå på vattengympan.

kaffe

När jag kom hem gick jag direkt upp på vinden och ja, det hade snöat in på samma ställe och nu såg jag att det kom från ventilen i taket. Jag tog bilder med mobilen, sopade upp snön och la en filt över fläcken. Sen har jag skickat bilderna till ordföranden och förvaltaren och i morgon bitti ringer jag plåtslagaren. Känns som allt bara går runt, runt. Senare gick jag upp igen och filten var blöt av snö, men golvet under var ganska torrt. Bytte till en torr filt och la den löst över. Känns som jag byter blöjor på vårt hus. Föreningen får köpa två nya fleecefiltar till mig.  Nu har det slutat blåsa, men det regnar. I morgon skulle vi få sol här ute vid kusten.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så fin din blomgrupp blev! Och extra roligt att kunna plocka ihop det en själv vill ha. Bra med ljusslingan i mitten och säkert lyser den också upp.

    Visst är det en skön känsla när en möts av vänlig och omtänksam personal vid läkarbesök. Och att det finns tid att fråga och få svar på det en undrar.

    Trist med läckaget på vinden men det kan ta tid för plåtisarna att klura ut var läckan är. Kan ta lång tid. Vi hade liknande i vårt hus…

    Önskar dig en fin fredag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Plåtisen var just här och jag tror att vi har lokaliserat ’läckan’. Vi får hoppas att vi slipper fler oväder innan de hinner komma och fixa den. 🙂 Vilket elände att ha hus. 🙂
      Ha en skön fredag!
      Kram!

  2. Judy

    Beautiful Christmas centerpiece! You sound like you had a busy day. Hope you are feeling healthier. 🙂 Have a wonderful weekend! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you; Judy! Yes, my day was busy but nice. I think I managed to pass a couple of hours in the hospital without getting bored. 🙂
      Have a nice sunday! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.