Marja

Den långa resan.

Snön flyter bort.

regnar

Snön regnar bort. Man fick vada i vatten i Rådhusparken i dag. Klockan var bara halv två när jag tog bilden och det var redan skymning.

Regnet öste ner och jag hade tagit på mig fel kappa och hade inte ens paraply med mig. Vet inte vad jag tänkte när jag for iväg. Men broddarna hade jag på och dem tog jag av när vi kom ner på stan. Så himla trist och tråkigt väder. Var uppe på vinden, men det regnar inte in, så det är när snön yr i sidled som den letar sig in genom ventilen.

Det var mycket folk på stan trots att det var julmarknad på Gammlia. På Rådhustorget hängde en stor tavla som räknar ner tiden tills de tre artisterna ska gå in i Musikhjälpens glasbur… det blir på måndag kväll kl åtta och sen sitter de där till söndag kväll kl åtta. 144 timmar ska de vara instängda. Molly Sanden är en riktig hjälte som utsätter sig för detta med sin diabetes, men jag antar att producenterna tar ansvar för att hon får mat och vila och medicin vid behov.

Jag var på jakt efter den sista julklappen och hittade den ganska fort. Sen gick jag runt och tittade, köpte lite värmeljus och hamnade på Pysselshopen som hade 50% på en massa julgrejer. Handlade en del och jag måste ju alltid handla för minst 100 kr så jag får en stämpel på kortet. Efter tio stämplar får jag 100 kr rabatt.

I kväll har jag tittat på ’Så mycket bättre’ och sen hamnade jag på filmen ’Återstoden av dagen’. Har sett den åtminstone två gånger tidigare…första gången på bio och jag ville gå ut direkt för bilfärden i det backiga landskapet gjorde mig alldeles yr. Det är en bra film, men så tragisk. Kan nog tänka mig att se den någon gång till.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Trist med regnet, men en kan ju inte dierkt påverka vädret utan får förhålla sig till det. Men vosst är det svårt att klä sig rätt.
    Spännande med musikhjälpen och antar att du kanske tar några varv på stan för att se och höra mer. Återstoden av dagen har jag sett. Och så bra med väldigt sorglig.
    I kväll blir det novelfest här.
    Önskar dig en fin kväll.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Nej, vädret kan man inte påverka. Jag klädde mig luftigt för att inte svettas ihjäl i affärerna. 🙂 Nu har det börjat snöa lite smått, men det är nollgradigt, så den snön kanske försvinner snabbt igen.
      Tittade också på nobelbanketten.
      Ha en fin vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.