Marja

Den långa resan.

Julkort och paket…

bluehour2

Blå timmen klockan 15.00 nere vid älven i dag. Solen glimtade till svagt på dagen och här ser man den ljusa strimman vid horisonten när den går ner. Ett fint ögonblick. Måste bara le när jag såg bilden… förstås fick jag med en lyftkran…det är ju Umeå.

Det var en fin stämning även utanför Musikhjälpens glasbur på Rådhustorget i dag. Folk samlas och står och tittar in i buren, lyssnar på musiken och ser en annan vinkel på storbildsskärmen. Jag får en känning av klaustrofobi där framför buren… tittar hellre på TV eller lyssnar på radio hemma. Tycker kameramannen/männen gör ett fantastiskt jobb. Han springer omkring med en tung utrustning på axeln i det lilla utrymmet och måste hela tiden tänka i kameravinklar. Jag undrar hur varmt det är där inne? Hur luktar det månne?

Det blev inget blogginlägg i går… datorn låg begravd under en massa bråte. Jag fick för mig att skriva alla mina julkort och sedan började jag slå in julklappar och gjorde i ordning mammapaketet till Stockholm. Nu har jag bara ett litet paket i ett brev kvar, men annars har jag skickat 19 julkort och ett stort paket. Väldigt ovanligt att jag är färdig så tidigt.

Medan jag sitter uppe och pysslar har jag TV:n och Musikhjälpen på. Jag har tillåtit mig att vara uppe nästan hela natten och sover då hela förmiddagen. Nästa vecka ska jag vrida tillbaka dygnet lite grann i alla fall.

I morgon är den sista vattengympan för terminen.

Ha en fin onsdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Så skönt att disponera tiden och inte ha tider att passa. Jag har lyssnat l och sett lite på Musikhjälpen på tv. Lovvärt initiativ.
    Fint att lyssna/titta och att samtidigt göra lite annat. Bra gjort att ha skrivit alla julkort och ordnat med paketen.

    Här känns julen ganska fjärran och jag vill ju numer ha det så. Förra året var vi i Thailand och det var också trevligt.
    I Torrevieja är det fina juldekorationer, julkrubban och en hel del annat så stämningen finns.Men inga som stressar. Tror folk tar det lugnt i största allmänhet.
    Önskar dig en fin torsdag och en trevlig avslutning på vattenjympan.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte!
      Jag vill ju helst också ta det lugnt med julen och jag kan inte säga att jag stressar. Värre var det förr.
      Kram!

  2. Judy

    Beautiful blue hour picture! 🙂 Coming from a big family I finally finished the Christmas cards. 37 done this year. Have a great evening! Hugs! Judy

  3. Paula

    Skickar du några julkort till Finland? Det har ju blivit hutlöst dyrt, hur kan man debitera samma kostnad för ett kort till Finland som till t.ex Japan? tTjugo kronor, inte klokt, o kortkostnad till det.
    Nä nu får det räcka jag skickade bara två kort till Finland, min pappas fru som ännu lever ochmin kusin som jag aldrig träffat men har kontakt med på fb. Jag är inte snål men fattig, o jag tycker Postnord skor sig rejält med både det ena och det andra. Firar du jul hos dottern eller hemma i Ume?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag skickade 1 kort till Kanada, 1 till USA och 7 st till Finland och 1 till Åland och frimärkena kostade 21 kronor st. Det är hutlöst.
      Jag kommer att fira jul i Umeå med goda vänner och åker antagligen till Stockholm i januari.
      Ha en bra julvecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.